O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Otočcu 250. obljetnica hrvatskog šumarstva

1/1
U Otočcu 250. obljetnica hrvatskog šumarstva
U Otočcu 250. obljetnica hrvatskog šumarstva
Objavljeno: 16-05-2015

OTOČAC – Otočac će potkraj prve polovine lipnja ove godine postati pravo „sjedište“ Hrvatskih šuma. Naime, o čemu se radi? Bit će upriličena proslava 250. godišnjice organiziranog šumarstva u Hrvatskoj, a ta proslava će se dominantno odvijati  u Otočcu, dijelom i u Baškim Oštarijama, a sve u sklopu Dana hrvatskog šumarstva 12. i 13. lipnja ove godine.


12. lipnja (petak) u Gackomu pučkom otvorenom učilištu bit će održan stručni skup pod nazivom „250. godina hrvatskog šumarstva“. U kasnima poslijepodnevnim satima će u gradskom parku biti izvučeni brojevi za natjecanje šumarskih radnika sutradan, da bi potom uslijedilo i svečano otvaranje Dana hrvatskog šumarstva. A poslije toga u parku i na Trgu dr. Franje Tuđmana „veselica do zore“. Tako se kani završiti prvi dan.


13. lipnja (subota) odmah ujutro počet će natjecanje šumarskih radnika. Potom će sudionici proslave otići na Baške Oštarije gdje će biti otkrivena spomen obilježja Šumariji Oštarije. U podne je već povratak u Otočac gdje se nastavlja natjecanje šumarskih radnika, da bi na kraju sve završilo podjelom nagrada i zatvaranje Dana hrvatskog šumarstva.

Malo je reći da će tih dana u Otočcu biti „cijela Hrvatska“, barem što se šumarske struke tiče.

Eto, ako za nešto treba zahvaliti Mariji Tereziji, a onda je to na organizaciji šumarstva u Vojnoj krajini, nekadašnjim pukovnijama, među njima i Otočkoj pukovniji. Jer bez toga ne bi bilo ni ove velike obljetnice.

Mnogi će se od čitatelja ovog portala zapitati zašto je za ovu proslavu odabran baš Otočac, ima više razloga, ali o tome nekom drugom prigodom.

M. Kranjčević
 

Podijeli novost na društvenim mrežama!