O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji

1/10
Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji
Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji Miljenko Vidak predsjednik IPA Sekcije Hrvatska u posjeti Ličko-senjskoj županiji
Objavljeno: 15-05-2015

Jučer, 14.svibnja, predsjednik IPA Sekcije Hrvatska - Međunarodnog policijskog udruženja bio je u jednodnevnom posjetu Ličko-senjskoj županiji. U 12,15 sati sa predsjednikom IPA Lika Tomom Bukovcom Butinom susreo se u kabinetu župana ličko-senjskog Milana Kolića gdje je Vidak  izvijestio župana Kolića o djelovanju IPA Sekcije Hrvatska te predstavio preventivno-edukacijske programe koje će Sekcija obavljati na području cijele RH pa tako i naše županije. Župan Kolić dao je punu podršku te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suranjom i angažmanom policije te stanjem sigurnosti na području naše županije.

U 15,15 sati u konferencijskoj sali PU ličko-senjske održan je prvi Upravni odbor u novom sastavu uz predsjednika IPA Sekcije Hrvatska Miljenka Vidaka, bili su i predsjednik IPA Lika Tomo Bukovac Butina, zamjenik predsjednika Tomica Starčević, glavni tajnik Darko Nekić, zamjenik glavnog tajnika Ivica Pavelić, potpredsjednici IPA Lika Željko Odorčić i Ivan Bižanović, urednik Božo Perišić, predsjednik NO Ivica Dapčić, stalni zapisničar Ivica Pavičić.

Na početku sastanka predsjednik Tomo Bukovac pozdravio je sve prisutne, zahvalio se predsjedniku Vidaku na posjeti i prisustvu prvom sastanku Upravnog odbora IPA Like. Bukovac je predstavio sve rukovoditelje IPA Lika, a o svakom izabranom članu rekao je par rečenica radi međusobnog upoznavanja.

Zamjenik predsjednika Tomica Starčević pojasnio je Statut, Poslovnik obveze i dužnosti svakog člana predsjedništva i upravnog odbora.

Potom je Vidak uputio čestitku novoizabranom predsjedniku IPA Lika i svim članovima Upravnog odbora. Vidak je kazao kako je klub Lika vrlo bitna karika u Sekciji IPA Hrvatske. IPA Lika je među uspješnijim klubovima po djelovanju u RH. Lokacije IPA Lika su na turističkoj karti svijeta poput NP Plitvička jezera, NP Sjeverni Velebit, Svetišta u Krasnu, Međunarodnog senjskog karnevala i mogih drugih, odgovornost je na IPA Lika velika. Vidak je kazao kako je došao dati potporu i podršku klubu IPA Lika, a da je izvještajna Skupština IPA Sekcije Hrvatska 13.6.2015. u Zagrebu, na kojoj se mora prilagoditi Statut i izabrati glavnog tajnika koji je dao ostavku na dužnost. Vidak se osvrnuo i na projekt "Nasilje" koje bi se financirao iz sredstava EU. Dr.Davor Čorak  voditelj stručnih timova razradio je u detalje navedeni projekt i Vidak smatra da će isti biti usvojen 26.8. ove godine. Na projektu radi 16 članova iz IPA Slovenije, Austrije, Bugarske, partner je i MUP RH.

Vidak je govorio i o usponu na Tulove grede koje organizira SJP Ajkule gdje će biti predstavnici Hrvatske , Makedonije, Slovenije i Austrije. Hodočašće ima tri etape, a posjetiti će se mjesta stradavanja redarstvenika u Domovinskom ratu. Bilo je riječi o hodočašću na Krasno, Plitvičkom maratonu, Eko Etno sajmu u Otočcu, organiziranju Velebitskog piknika u Kuterevu. Starčević je kazao kao je IPA Lika dobila poziv od IPA Srbije za gostovanje u Subotici, od IPA Vukovarsko-srijemske o posjeti Vukovaru, te prijedlogu međusobne suradnje između IPA Lika i IPA Vukovarsko-srijemska. 

Zamjenik glavnog tajnika Ivica Pavelić kazao je kao je 30.5. organizirano druženje u Jasikovcu u Gospiću koje organizira LEA i tu je IPA Lika pozvana.

Nakon završenog Upravnog odbora, nastavljeno je druženje u Kuterevu, razmjenjeni su pokloni Vidak - Bukovac ,  te je uslijedila posjeta volonterima u Utočištu medvjeda i razgledanje Utočišta.

I.B.

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!