O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Županijski info dani - u Županijskoj komori Otočac 18. svibnja

1/1
Županijski info dani - u Županijskoj komori Otočac 18. svibnja
Županijski info dani - u Županijskoj komori Otočac 18. svibnja
Objavljeno: 14-05-2015

OTOČAC – U ponedjeljak, 18. svibnja o. g., u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održat će se županijski info dan po pitanju predstavljanja mogućnosti korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije i regionalnih potpora u okviru Operativnog plana provedbe Industrijske strategije RH 2014.-2020.

Sukladno budućoj provedbi korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije vezanih na natječaje koje će po tom pitanju provoditi Ministarstvo gospodarstva, svrha županijskih info dana je predstaviti zainteresiranima poslovnim subjektima mogućnosti korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije i regionalnih potpora u okviru Operativnog plana provedbe Industrijske strategije RH 2014. - 2020.

Ministarstvo gospodarstva je u okviru Financijske perspektive Europske unije  2014. - 2020. odgovorno za 330 milijuna EUR alokacije koju će, sukladno prioritetima utvrđenim Strategijom pametne specijalizacije, usmjeriti isključivo prema poslovnom sektoru s glavnim ciljem jačanja konkurentnosti gospodarstva kroz ulaganja u istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije. Također, započeto je sa provedbom Industrijske strategije RH 2014. - 2020. i u tom cilju alocirana su sredstva iz proračuna za industriju za 2015. godinu. Sukladno tome, u zajedničkoj organizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom cilj je čim više upoznati poslovni sektor s mogućnostima i programskim okvirima korištenja proračunskih sredstava i ESI fondova.

Na županijskom info danu, pored uvodnih riječi predstavnika Ministarstva gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore i Ličko-senjske županije, Ivana Šuman/Tomislav Pokaz predstavit će Operativni plan provedbe Industrijske strategije RH 2014. -2020., Emina Štefičić predstavit će Strategiju pametne specijalizacije RH 2014. - 2020., dok će Bruno Grubešić predstaviti mogućnosti financiranja iz ESI fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije. Nakon izlaganja predviđen je sat vremena za sva pitanja koje će zainteresirani polaznici postaviti i odgovore koje će predstavnici organizatora dati.

Svi zainteresirani mogu svoju nazočnost najaviti na mkranjcevic@hgk.hr zaključno sa 17. svibnjem.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!