O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

„Zlatna koka“ otvara vrata

1/5
„Zlatna koka“ otvara vrata
„Zlatna koka“ otvara vrata  „Zlatna koka“ otvara vrata  „Zlatna koka“ otvara vrata  „Zlatna koka“ otvara vrata  „Zlatna koka“ otvara vrata
Objavljeno: 08-04-2015

PLITVIČKA JEZERA - Nekad je „Zlatna koka“ znala godišnje prihodovati i do 8 milijuna kuna, no od 2012. godine, od kad ju je progutala vatrena stihija, Nacionalni park Plitvička jezera itekako je osjetio njezin nedostatak. Riječ je o svima itekako poznatoj „Ličkoj kući“, po kojoj je gastronomska ponuda parka bila jedinstvena i kao takva nezaobilazna za svakog posjetitelja.

Izvorna tradicija restorana „Lička kuća“, koja je svoj image stvorila još 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća, postala je prepoznatljiva po autohtonim specijalitetima tako da je i stvoreno neslužbeno pravilo da ako se ne posjeti nacionalni, tradicionalni restoran „Ličku kuću“ i ne doživi taj ambijent pripreme hrane, konzumiranja pića, jednostavno se ne može reći da se posjetilo NP Plitvička jezera.

Po zadnjima informacijama koje stižu iz NP Plitvička jezera, poslovi na obnovi „Ličke kuće“ završeni su, slijedi još „šminkanje“, tako da bi se vrata „zlatne koke“ trebala otvoriti najkasnije do 1. svibnja.

U „Ličkoj kući“ su se trudili da interijer ostane isti, sve će, kako nam je kazao Ognjen Borčić, glasnogovornik NP, biti u onomu starom, autohtonom, tradicionalnom, nacionalnom, izvornom stilu, u drvetu, vrlo kosoga krova koji je pokriven tradicionalnim pokrovom, kalanom odnosno cijepanom šindrom, s velikim otvorenim ognjištem u sredini restorana, a separei će biti u obliku ličkih sela. „Lička kuća“ imat će 270 sjedećih mjesta.

Važno je napomenuti da će napokon biti moguće kupovati od domaćih proizvođača autohtone proizvode iz okolice NP Plitvička jezera,sve u skladu sa zakonom o javnoj nabavi, ali pod uvjetom da su proizvodi deklarirani kao proizvodi geografskog podrijetla u što, između ostaloga, spada lička janjetina.

Obnova „Ličke kuće“ iznosila je 5.724,600 kuna bez PDV-a, radove je izvodila tvrtka „KBB Kardum“ d.o.o. koja je ispunila zacrtane rokove obnove, no nepovoljni vremenski uvjeti bili su uzrok što će vrata ovog restorana biti nešto kasnije otvorena od planiranoga. 

„Lička kuća“ je predstavljala prepoznatljiv dio Plitvičkih jezera i autohtone domaće kuhinje,  sagrađena je 1972. godine, na 1.700 četvornih metara korisne površine i u dva restorana  mogla je primiti 280 gostiju.

Ne treba dvojiti da će „zlatna koka“ ponovo postati nezaobilazno okupljalište kako domaćih tako i inozemnih posjetitelja. 

D. Prša

Podijeli novost na društvenim mrežama!