O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Misa zahvalnica u Otočcu

1/4
Misa zahvalnica u Otočcu
Misa zahvalnica u Otočcu Misa zahvalnica u Otočcu Misa zahvalnica u Otočcu Misa zahvalnica u Otočcu
Objavljeno: 31-12-2014

Svečano bogoslužje i misu zahvalnicu 31. prosinca u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je i propovijedao mons. mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije,dekan i župnik, u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne. Poslužitelj otlata bio je bogoslov Kristijan Pajdaković.

U propovijedi mons.Šporčić istaknuo je kako je zahvalnost jedan od najvažnijih zapleta u ljudskim odnosima, tako da se može nazvati prvim i temeljnim iskustvom. Zahvalnost je temeljno ljudsko iskustvo: zahvaliti drugima za sve što su nam dali, ili nam daju, stoga je dužnost. Znak je uravnoteženosti, finoće, dobrog osjećaja, poniznosti, jednostavnosti. Molitva zahvalnosti je ona molitva kojom spoznajemo da smo sve primili od Boga i da nemamo ništa svoga: ta spoznaja budi u nama "zahvalnost" Sve što jesmo je Božij dar. Sve što imamo je Božji dar. Sve što nas okružuje je Božji dar. Ta nas svijest potiče da kličemo Bogu - Hvala !

Na kraju svečanoga bogoslužja otpjevan je himan "Tebe Boga hvalimo" a euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen prof. Brankom Bernardi za orguljama i s.Ljubomirom Lešić.

Na kraju Mise pročitana je statistika župe za 2014.godinu.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!