O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Svetkovina Svete obitelji u župnoj crkvi u Otočcu

1/2
Svetkovina Svete obitelji u župnoj crkvi u Otočcu
Svetkovina Svete obitelji u župnoj crkvi u OtočcuSvetkovina Svete obitelji u župnoj crkvi u Otočcu
Objavljeno: 28-12-2014
Danas, 28.prosinca je svetkovina Svete obitelji u Otočcu bila posebno svečana. To je na posebni način bilo na misi u 11 sati. Sv. Misu je predvodio  biskup gospićko-senjski mons. dr. Mile Bogović, a suslavili su župnik i dekan otočki mons. Tomislav Šporčić i vlč. Jure Ladišić.
 
Na misi su sudjelovali i supružnici - slavljenici bračnih i obiteljskih godišnjica. Bilo ih je 16 parova. Oni su bili smješteni u samom svetištu. Na početku mise Župnik ih je spomenuo imena slavljenika te pozvao sve prisutne da se za njih molimo Bogu, ali i za sve druge prisutne supružnike koji su prisutni u crkvi kao i one koji nisu mogli sudjelovati.
 
Nakon biskupove propovijedi o braku i obitelji, o pastoralnoj godini Evanđelja i o pripremama za II. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu, 19. travnja 2015. On je pozvao prisutne da svakako danas iziđu na izbore za predsjednika države. Istakuo je da predsjednik države mora prije svega biti onaj koji voli ovu državu i narod.  
 
Poslije propovijedi i ispovijesti vjere slijedila je obnova i zahvalnost pojedinog bračnog para za dar svoga supružnika, kojeg je primio od Gospodina. A kad su se svi izredali svi skupa su molili molitvu Gospodinu da ih ojača na daljnjem životnom putu te pomogne u sadašnjim teškoćama. Molitvu vjernika čitao je prof. Ivan Gomerčić koji je i sam s svojom suprugom Maricom slavio godišnjicu braka. Biskup je zaključio ovaj obred blagoslovnom molitvom.
 
Slijedila je Služba euharistije po običaju. Pjevanje je predvodio zobr Svete Cecilije pod vodstvom prof. Branke Bernardi zajedno s č.s. Ljubomirom Lešić.
 
Na kraju mise sudionici pokazali svoju radost i zadovoljstvo na tome što su sudjelovali i obnovili svoje zavjere tvrdeći da će drugi put biti lakše prirrediti ovakvu svečanost. 
 
I.B.
Podijeli novost na društvenim mrežama!