O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Božićni broj Svjetionika

1/1
Božićni broj Svjetionika
Božićni broj Svjetionika
Objavljeno: 27-12-2014

Uoči Božića iz tiska je izišao novi 22. broj Svjetionika, glasila župe Uznesenja BDM iz Senja. To periodno glasilo prati zbivanja u Senju i župama Senjskog dekanata, a uređuje ga Franciska Tomljanović. Božićni broj Svjetionika tematski je posvećen jubileju gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića, 50. obljetnici svećeništva i 15. obljetnici biskupstva na što upućuje i naslovnica na kojoj je biskup s procesijskim križem starim 600 godina iz Sakralne baštine Senj.
Nakon uvodnog teksta Franciske Tomljanović slijedi božićna poruka i čestitka biskupa Bogovića „Mi se dičimo i u nevoljama". Blaženka Ljubović nakon iscrpnog intervjua s biskupom donosi članak o Senjskom kaptolu kroz povijest i novom kanoniku dr. Richardu Pavliću, kao i papinskom blagoslovu za članove katedralnog zbora sv. Cecilije. Josipa Češarek Mudrovčić razmišlja o otajstvu Božića, smislu božićnog slavlja te adventu.

Župni vikar Nikola Prša piše o bolesti, trpljenju i bolesničkom pomazanju kao i tome kako pristupiti pričesti, a Ana Puškarić o onima koji nas uče ljubavi.

Slijedi niz literarnih tekstova duhovne tematike učenika senjskih škola. Branka Šolić prati događanja u župi Senj protekle godine, a svoj osvrt u Svjetioniku daje senjski dekan i župnik Sv. Jurja Silvio Milin. Davor Prpić piše o hodočašću Gospi Trsatskoj, Ninu, Zadru te Zagrebu, a Blaženka Ljubović o izložbi Senjska katedrala u Drugom svjetskom ratu kao i posjetu vrhbosanskih sjemeništaraca Senju i senjskoj katedrali. Franka Tomljanović bilježi dojmove sa Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, a Milan Kranjčević piše o portalu Senjska bura. Ivan Prpić podsjeća na senjskoj kanonika mons. Vladimira Kraljića te 100. obljetnicu rođenja riječko-senjskog nadbiskupa Josipa Pavlišića.

Slijedi prikaz aktivnosti u župi Vratnik iz pera Blaženke Ljubović kao i bogate župne aktivnosti župe Vratnik iz pera don Anđelka Kaćunka. Na kraju je objavljena statistika Senja, Krivog Puta i Senjske Drage kao i raspored liturgijskih slavlja u božićno vrijeme.

IKA

Podijeli novost na društvenim mrežama!