O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG Frankopan

1/13
U Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG Frankopan
U Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG FrankopanU Županijskoj komori Otočac predstavljeni LAG Lika i LAG Frankopan
Objavljeno: 23-12-2014

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća, naravno posljednja u ovoj godini.

Na samom početku sjednice predsjednik Gospodarskoj vijeća dr. Joso Brajković upoznao je nazočne s najnovijim vijestima koji se tiču HGK pošto je u protekli petak održana Skupština HGK u Zagrebu, gdje su se mogle čuti neke novine u svezi te teme, odnosno prijedloga novih Zakona o HGK. Naime, u isto vrijeme egzistiraju dva prijedloga „istog“ zakona, jedan koji je još u studenom došao iz Ministarstva obrta i poduzetništva, Marasov zakon, te ovih dana objelodanjen zakon iz Ministarstva gospodarstva, Vrdoljakov zakon, što je pravni presedan u praksi rada neke vlade, a to je da se istovremeno ravnopravno javljaju u raspravi i javnosti zakoni iz dva ministarstva na istu temu. Pošto ej rasprava o Marasovu zakonu okončana, sada teče rasprava o Vrdoljakovu zakonu, a u konačnici vidjet će se što će od svih tih prijedloga biti – naglasio je Brajković. Također je upoznao nazočne s najavljenim novim komorskim uslugama, kojima bi se gospodarstvenici mogli koristiti, posebice što se tiče poticaja izvoznicima i korištenju sredstava EU fondova.

U nastavku je predsjednik Gospodarskog vijeća podnio izvješće o stanju gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji, naglasivši da ovo gospodarstvo posluje u hrvatskim uvjetima, odnosno da dijeli sudbinu cijeloga gospodarstva, s tim da su neki pokazatelji „teži“ od onih na državnoj razini. Ukupno uzevši gospodarstvo Ličko-senjske županije se nalazi na 17. mjestu u odnosu na druge županije, iza njega su gospodarstva Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Ono u čemu gospodarstvo ove županije pokazuje bolje rezultate je izvoz.

Na ovoj proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća imali su se gospodarstvenicima predstaviti dva od ukupno četiri LAG-a koji djeluju na prostoru županije, to su bili LAG Lika i LAG Frankopan.

LAG Liku iscrpno je predstavio voditelj tog LAG-a Tomislav Kovačević, naglasivši sve prednosti i mane površinom najvećeg LAG-a u Hrvatskoj. Pritom je na jasan i jezgrovit način pojasnio ulogu LAG-ova u Europi, gdje je to već pristojno stara institucija, odnosno koje pogodnosti LAG-ovi donose u razvoju ruralnih krajeva Hrvatske.

LAG Frankopan je predstavio u globalu njegov predsjednik Nenad Janković, a poznato je da je sjedište ovoga LAG-a netom premješteno u Otočac za sljedeće dvije godine, nakon čega će biti preseljeno u Slunj, po čemu je ovaj LAG jedinstven u Hrvatskoj. A konkretne stvari oko ovoga LAG-a, drugog po prostornoj veličini, ali prvog u Hrvatskoj po broju članica, predstavile su Ana Butina (Slunj) i Lucijana Vidmar (Otočac).  

Predsjednik Brajković je na kraju zahvalio LAG-ovima na uspješnu predstavljanju, naglasivši da će komora već početkom sljedeće godine upriličiti predstavljanje i ostala dva LAG-a: LAG-a Bura (Općina Karlobag) i LAG-a Pag (Općina Novalja).

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!