O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Samo se neke smije pljuvati i spaljivati

1/1
Samo se neke smije pljuvati i spaljivati
Samo se neke smije pljuvati i spaljivati
Objavljeno: 02-03-2020

Imamo novu ažuriranu aplikaciju u Hrvatskoj koga se smije pljuvati i spaljivati. Tuđmana, Plenkovića, Kolindu, Bozanića, “desničare”, Crkvu… ali “dete” Stazića, Tita, Pupovca…nikako jer je to onda odmah govor mržnje i šovinizam. Beljakovo “čuđenje” o samo 100 ubijenih emigranata od strane UDB-e, e to je vrhunska satira.

Oduševljava me po tko zna koji put i legendarni podoficir JNA Ante Tomić. Jedini je on shvatio pravu dimenziju “dugine obitelji”. Jedini je on shvatio kako produžiti kratku pamet. Kaže: “Čitav Generalski zbor nije napravio nešto tako hrabro i odvažno kao ovaj par. Njihovo junaštvo, vjerujte, veće je od Oluje i Vukovara”(!!!). Ne smješkajte se cinično. Naš Ante to zaista iskreno vjeruje.

Zlatko Hasanbegović je grubo “obrisao” pod s lijevom perjanicom nekada Novog lista, a sad vjerojatno Kupusovog lista rekavši: “Patrola političke policije ustanovila novu diverziju protiv Jugoslavije”. Sanja je u Telegramu, sva zgranuta, otkrila “kako usred Zagreba stoji spomen ploča Pavelićevom zamjeniku ‘neustrašivom borcu za NDH'”.

Radi se o Stjepanu Javoru koji je u jesen 1929. godine bio uhićen s Markom Hranilovićem i Matijom Soldin. Nakon žestokog mučenja oni su 1931. godine bili izvedeni pred sud pa su Hranilović i Soldin 25. rujna 1931. godine obješeni, a Javor je bio osuđen na 20 godina robije.

Dana 27. ožujka 1936. godine umro je u Sremskoj Mitrovici od posljedica mučenja. Na pogrebu na Mirogoju okupilo se 100.000 ljudi i Pavelićev navodni “zamjenik” je pokopan u mirogojskim arkadama pored Stjepana Radića. Hasanbegović je povjesničar. Sanja Modrić…? Tko to zna. Hasanbegović misli da je politička policajka. Ne znam. Meni se više čini k’o policajka duha.

Sve ovo što se trenutno događa u Lijepoj našoj navodi na zaključak da se bivši komunisti, kao dosljedni ateisti, ne daju krstiti argumentima.

Z. Hodak/Kamenjar.hr

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!