O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

28. godišnjica zločina u Saborskom

1/9
28. godišnjica zločina u Saborskom
28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom28. godišnjica zločina u Saborskom
Objavljeno: 14-11-2019

SABORSKO – Svake godine građani općine Saborsko se prisjećaju pada i okupacije mjesta, komemoriraju nevine žrtve i branitelje koji su u Domovinskom ratu poginuli za slobodu domovine.  Tako je bilo i ove godine. Kolona sjećanja je po prvi put krenula ispred škole prema masovnoj grobnici. Ceremonija odavanja počasti žrtvama srpske agresije počela je prigodnom pjesmom koju je pročitala Sanja Špehar, a potom je učiteljica Danijela Šimić Matijević čitala jedno po jedno ime stradalih 1991. godine. Prvi vijenac ispred spomenika položili su roditelji poginulih branitelja, a potom izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović general Mladen Markač, ministar Tomo Medved poslao je svog pomoćnika, a u ime  Karlovačke županije vijenac je položio predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić. Dalje su vijence polagali i svijeće palili predstavnici gradova Ogulina i Slunja, općina, policije, šumarije, škole, mnogih civilnih i braniteljskih udruga, te brojni drugi.

Udruga branitelja JU NP Plitvička jezera dolaskom u Saborsko na Kuselju zapalila svijeću za poginule u zrakoplovnom napadu 2. 11. 1991. Ovi branitelji su i sami sudjelovali u obrani Saborskog jer su iz susjednih sela, Sertić Pojane, Poljanka i nekih drugih naselja u općini Plitvička jezera koja su pala prije Saborskog. Nakratko su se prisjetili tog kobnog dana 2. studenog i granatiranja jugo avijacije po samom centru Kuselja kada su poginula petorica branitelja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća biskup Mile Bogović predvodio je u suslavlju sa svećenstvom sv. misu u crkvi sv. Ivana Nepomuka.

OS/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!