O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ženski i muški mozak u Gospiću

1/1
Ženski i muški mozak u Gospiću
Ženski i muški mozak u Gospiću
Objavljeno: 23-09-2019

GOSPIĆ – Sutra će, 24. rujna, s početkom u 19 uri u velikoj dvorani KIC-a u Gospiću biti održano predavanje pod nazivom Ženski i muški mozak. Predavanje će održati dr. Božica Vrkljan, specijalistica psihijatrije.

Predavanje će dati odgovore zašto ona odnosno on to baš tako čini, zašto se ponašaju baš na taj način, tako da je glavni cilj ovog predavanja bolje razumjeti neke prividno nerazumne reakcije drugog spola bilo da se radi o poslovnim, partnerskim, obiteljskim ili prijateljskim interakcijama, te na taj način doprinijeti što boljem međusobnom razumijevanju.

Cilj predavanja nije prenaglašavanje razlika jer je biološka činjenica da je 99 posto genetskog koda kod žena i muškaraca posve jednako, no ipak onaj 1 posto utječe na svaku stanicu, a moždane stanice na drugačiji način obrađuju podražaje u muškom i ženskom mozgu i na taj način formiraju drugačije moždane krugove za ponašanje tipične za žene ili tipične za muškarce.

Predavanje je namijenjeno svima onima koji žele čuti nešto više o urođenim razlikama koje postoje između mozgova muškaraca i žena ili samo zadovoljiti svoju znatiželju u ovako jednoj intrigantnoj temi.

M.Š.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!