O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Općina Brinje vodi veliku brigu i iznad svojih mogućnosti o školstvu na području Općine Brinje

1/1
Općina Brinje vodi veliku brigu i iznad svojih mogućnosti o školstvu na području Općine Brinje
Općina Brinje vodi veliku brigu i iznad svojih mogućnosti o školstvu na području Općine Brinje
Objavljeno: 10-09-2019

BRINJE - Na početku još jedne nastavne, odnosno školske godine 2019./2020. godine načelnik Općine Brinje, Zlatko Fumić želi svim učenicima, učiteljima, nastavnicima te roditeljima učenika prvenstveno roditeljima prvašića sretnu i uspješnu novu školsku godinu, te ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezniji no ikada, pogotovo u blizini škole i na pješačkim prijelazima u blizini iste.

Budući se iz državnog proračuna Republike Hrvatske pokrivaju svi udžbenici od 1. do 8.razreda ove godine Općina Brinje na čelu sa načelnikom Zlatkom Fumićem odlučila je pomoći roditeljima osnovnoškolaca kroz sufinanciranje od 50% odnosno financiranje u 100% iznosu troška za kupnju radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole.

Općina Brinje sufinancira školsku kuhinju u iznosu 65.000,00 kuna na godišnjoj razini.
Uz sve navedeno ista financira i rad Udruge Postojim sa iznosom od 35.000,00 kuna koju koriste mnoga djeca kako iz osnovne škole tako i djeca predškolskog odgoja, jer se sve više i više ukazuje potreba za logopedom i defektologom; što predstavlja veliki plus u ovoj maloj ličkoj općini s obzirom na veliki nedostatak navedenog kadra na tržištu.

Kroz sve navedeno vidljivo je da Općina Brinje vodi veliku brigu i iznad svojih mogućnosti o školstvu na području Općine Brinje.

Kako je sam početak svake školske godine obilježen u današnje vrijeme velikim financijskim izdatcima za roditelje, vidljivo je da bez pomoći Općine Brinje sav trošak bi morali snositi sami roditelji, a da se u ponekim situacijama i ne zna da Općina Brinje ulaže u osnovnoškolski odgoj u ovoj mjeri bez obzira što nije osnivač osnovne škole.

Osim navedenog, Općina Brinje sufinancira prijevoz srednjoškolaca na godišnjoj razini oko 60.000,00 kuna.

I ove godine je u planu raspisivanje natječaja za srednjoškolske i studentske stipendije koji se očekuje vrlo brzo.

Ovom prilikom načelnik Fumić želi veselu i razigranu, popraćenu velikim uspjehom školsku godinu 2019./2020.

 

OB / I.B. 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!