O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Postavljanje automatskih meteoroloških postaja za paragliding

1/2
Postavljanje automatskih meteoroloških postaja za paragliding
Postavljanje automatskih meteoroloških postaja za paraglidingPostavljanje automatskih meteoroloških postaja za paragliding
Objavljeno: 08-09-2019

OTOČAC – Paragliding jest zanimljiv, izazovan, čaroban, ali i opasan šport. Oni koji lete ovise ne samo o svojoj spretnosti i umješnosti, već prvenstveno od vremenskih (ne)prilika. Zato treba imati u „malom prstu“ sve meteorološke spoznaje da bi se sigurno letjelo.

A da to tako i bude, Parajedriličarski klub Flumen iz Rijeke potakao je postavljanje automatskih meteoroloških postaja na sva paragliding letjelišta u Hrvatskoj. Do sada je tako postavljeno 13 automatskih meteoroloških postaja širom Hrvatske.

U petak je glavni voditelj projekta MMS4ALL, Anđelko Badurina – Maslina uz pomoć članova PK Leteći medvjedići, Damira Cvitkovića i Tomislava Tonkovića, postavili su automatsku meteorološku postaju na lokaciju Škorina poljana, na paragliding letilištu na Bjelopolju.

Predsjednik PK Leteći medvjedići, Damir Cvitković, naglasio je da je klub u postupku nabavke još jedne automatske meteorološke postaje (iako je to veliko financijsko opterećenje za proračun kluba) koja bi se postavila na domaćem terenu, u mjesto Čoviće na lokaciju Plasina, vrh Gašparac i koja bi pokrivala područje Gacke.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!