O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.

1/4
Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.
Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.Barkanovac Toni Marić na 7.XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.
Objavljeno: 07-09-2019

U nedjelju 01. rujna organiziran je 7. XC maraton Crikvenica ”Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019”. Crikvenički maraton je privukao stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH. Pobjednik je Slovenac Boštjan Hribovšek u muškoj i domaća biciklistica Gorana Težak u ženskoj konkurenciji.

Maraton koji se boduje za kup Hrvatske organizira Biciklistički klub Crikvenica. Vozile su se tri rute kroz Crikvenicu i Vinodol. Sudionici su podijeljeni u više kategorija, a vozilo se na tri staze. Biciklisti u kategorijama Elite&U23, Elite W, Veterani A i Sport vozili su najzahtjevniju stazu A dugu 65 kilometara. Staza je vodila prema Grižanama, dalje preko Peski prema Lukovu. Uslijedio je spust prema Grižanama i Kotoru, a potom dalje prema Trgu Stjepana Radića u Crikvenici gdje je bio cilj. Ovu stazu vozilo je 26 biciklista koji su prešli ukupnu visinsku razliku od 1. 730 metara.

Stazu B dugu 47 kilometara vozio je najveći broj biciklista, njih 49. Biciklisti se penju na Kotor preko Saftića, a tamo je krenuo uspon prema Peskima, Pašlinu i Lukovu, a za put natrag u Crikvenicu slijedila se trasa staze A. Stazu su vozili biciklisti u kategorijama Veterani B, C i D, Juniori i Juniorke te Rekreativci 1. Ukupna visinska razlika koju su prešli biciklisti iznosila je 1. 270 metara.

Staza C bila je namijenjena prvenstveno rekreativcima i najmlađim natjecateljskim kategorijama. S 32 kilometra i 565 metara uspona staza nije bila prezahtjevna, a uključivala je zanimljivu dionicu dugu četiri kilometra po kamenitom, primorskom terenu. Maraton je završio spustom niz Kotor do cilja. Stazu C vozilo je 20 biciklista podijeljenih u kategorije Kadeti i Rekreativci 2.

Biciklistički klub Barkan je također imao svoga predstavnika na ovoj vrlom zahtjevnoj stazi. Toni Marić je prestavljao svoj klub u konkurenciji Juniora na stazi B i plasirao se na treće mjesto. Crikvenički maraton ujedno je i predposljednje kolo Husqvarna XCM kupa Hrvatske 2019. Predstoji posljednje kolo Kupa koje će se uz podjelu medalja ukupnim pobjednicima održati u Rapcu. Utrku u Rapcu organizira Adrenalina Giant MTB Team.

Rezultati: http://www.hbs.hr/wp-cont…/uploads/…/09/Utrka-Crikvenica.pd 

A.M.

Podijeli novost na društvenim mrežama!