O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Križni put na Krasnu

1/11
Križni put na Krasnu
Križni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na KrasnuKrižni put na Krasnu
Objavljeno: 15-08-2019

KRASNO – Proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe započela je sinoć 14.kolovoza  s početkom u 18,00 sati Križnim putem  kojeg je predvodio mons.mr.Tomislav Šporčić otočki dekan i župnik, a bilo je prisutno i više svećenika, đakona, bogoslova i sjemeništaraca a na samom kraju među više stotina vjernog naroda iz svih krajeva naše biskupije pa i šire bio je i nadbiskup mons.dr.Ivan Devčić, sin ovoga kraja. Zaista lijepo u sabranosti molilo se i pjevalo a križni put bio je namijenjen za obnovu duhovnih zvanja u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji. Čitači na postajama bili su vjernici iz Otočkog dekanata, a pjevanje je predvodio Ivan Prpić-Špika iz Senja.

Tako je  u uvodnoj molitvi mons. Šporčić  kazao: O Isuse, krenut ćemo s tobom na put kroz postaje tvoje patnje i smrti. Želimo nakratko provesti vrijeme obnavljajući ponudu koja nam je dala život, i koja nas privodi spasenju. Pomozi nam da malo bolje razumijemo, da malo više ljubimo te da velikodušnije dajemo od sebe dok meditiramo nad tvojim križem.

Zaista lijepo u sabranosti molilo se i pjevalo a križni put bio je namijenjen za obnovu duhovnih zvanja u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji. Čitači na postajama bili su vjernici iz Otočkog dekanata, a pjevanje je predvodio Ivan Prpić-Špika iz Senja.

Završna molitva -  Ljubljeni Bože,govoriš nam i hraniš nas kroz život crkvenih zajednica. U ime Isusovo molimo te da na nas pošalješ svoga Duha kako bismo se mogli radosno odazvati tvom pozivu da služimo i vodimo Crkvu kao misionari i svjedoci tvoje Riječi i Kraljevstva. Neka oni koji otvaraju svoja srca i umove tvom pozivu budu ohrabreni i osnaženi kroz naš zanos i ispunjenost vjerom da služe tebi i tvojim ljudima.

Nakon završenog križnog puta uslijedila je svečana procesija u kojoj je išao na prvom mjestu križ,djeca i muški svijet, kip Majke Božje Krasnarske nosile su četiri djevojke iz Krasna u narodnim nošnjama i četiri mladića.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!