O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Izložba "Boje duše" umjetnice Vukelić otvorena u sklopu Dana maturanata senjske gimnazije

1/4
Izložba "Boje duše" umjetnice Vukelić otvorena u sklopu Dana maturanata senjske gimnazije
Izložba "Boje duše" umjetnice Vukelić otvorena u sklopu Dana maturanata senjske gimnazijeIzložba "Boje duše" umjetnice Vukelić otvorena u sklopu Dana maturanata senjske gimnazijeIzložba "Boje duše" umjetnice Vukelić otvorena u sklopu Dana maturanata senjske gimnazijeIzložba "Boje duše" umjetnice Vukelić otvorena u sklopu Dana maturanata senjske gimnazije
Objavljeno: 22-06-2019
Već tradicionalno, u sklopu Dana maturanata senjske gimnazije, Gradska knjižnica Senj i Klub maturanata organiziraju izložbu „Slika senjskog maturanta“, a ovogodišnji podnaslov izložbe glasi „BOJE DUŠE“. 
Svoje radove izložila je umjetnica Jadranka Vukelić, maturantica 76. godine. Ovom samostalnom izložbom slikarica Vukelić ujedno obilježava i 30 godina uspješnog umjetničkog djelovanja. Uz voljeni grad, vječnu inspiraciju za rad Jadranka pronalazi u prirodi i pejzažima, a posebice je zaokupljaju maritivni i floralni motivi, koji dominiraju i ovo izložbom. Ovaj postav sačinjavaju većinom novi radovi u tehnici pastele i tuša, uz retrospektivni dodatak nekoliko radova iz ranijih razdoblja.
 
"Koliko je Jadrankina umjetnička karijera bila duga i plodonosna, svjedoče i brojne slike i pozivnice s raznih umjetničkih druženja, postava i otvorenja koje smo izložili u prednjem dijelu knjižnice kao dodatni ures ovoj slavljeničkoj izložbi. Ponosni smo i počašćeni što je Jadranka mnogo svojih radova izlagala upravo u senjskoj knjižnici, a valja napomenuti da je Jada i veliki humanitarac koja je svojim radovima u mnogo navrata pomagala bolesnima i potrebitima", rekla je, među ostalim moderatorica otvorenja Ana Prpić Rogić, ravnateljica Knjižnice, zahvalivši umjetnici na lijepoj izložbi kojom je odista pokazala svu ljepotu svojega talenta i osobnosti, odnosno kako naslov kaže-sve boje duše.
 
Prigodan program otvorenja uljepšan je svirkom „Bonace“, a okupljenim maturantima i sugrađanima obratila se i umjetnica Vukelić koja se zahvalila svim sudionicima ovog umjetničkog susreta te naglasila kako je ljubav prema prirodi, poglavito cvijeću i moru senjskoga kraja definitivno odredila njezin prepoznatljivi umjetnički pravac. 
Izložbu je otvorila ravnateljica Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića Senj Danijela Vukelić istaknuvši zadovoljstvo što je senjska gimnazija bila i ostala rasadište velikih talenata, baš kao što je i umjetnica Vukelić.
Izložba „Boje duše“ prodajnog je karaktera, prati je i katalog, a krasit će zidove Knjižnice sve do 12. srpnja i može se sve do tada razgledati u radno vrijeme knjižnice. 
 
Gradska knjižnica Senj / Foto: GKS
Podijeli novost na društvenim mrežama!