O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kreće 17. Uspon na Zavižan

1/1
Kreće 17. Uspon na Zavižan
Kreće 17. Uspon na Zavižan
Objavljeno: 22-06-2019

Danas započinje 17. Uspon na Zavižan, tradicionalna rekreativna biciklistička utrka u organizaciji JU NP Sjeverni Velebit, Brdsko biciklističkog kluba Senj, Turističke zajednice grada Senja, Grada Senja i JU PP Velebit, koja će ove godine okupiti oko 330 sudionika i ima međunarodni karakter. 

Start 1 je na Jadranskoj magistrali u centru Senja, kod Spomenika hrvatskim braniteljima u 10,00 sati, zatim ide magistralom južno pa nakon 1 km skreće lijevo na brdo Trbušnjak te se penje prema selu Rončević Dolac (6 km od starta). Navedeni dio utrke je asfaltna cesta, a zbog naglog uspona je prilično zahtjevan za vožnju. Na 10 km od starta (1 km iza sela Nekići) trasa utrke skreće lijevo prema Oltarima. Taj dio staze je uglavnom makadamska cesta s 2,5 km asfaltirane ceste prije Oltara. Od Oltara staza prvih 250 m ide asfaltiranom županijskom cestom prema Krasnu nakon čega se skreće desno na asfaltirani put prema Nacionalnom parku Sjeverni Velebit (oko 7,5 km), a potom od Babić Siče makadamskim putem (oko 9 km) pa sve do posljednjih 650 m uspona asfaltiranom cestom do Planinarskog doma Zavižan gdje je cilj utrke. Dužina staze je 38 km.
 
Start broj 2 je u Krasnu kod upravne zgrade NP Sjeverni Velebit u 10,15 sati. Staza ide asfaltnom cestom kroz mjesto do zaseoka Vukelići te dalje makadamskom cestom do skretanja prema NP Sjeverni Velebit i cilju kod planinarskog doma Zavižan. Dužina staze 20 km. Okrijepne stanice: Nekići, Oltari (skretanje prema NP Sjeverni Velebit i Krasnu) i Babić Siča (ulaz u NP).
U 13,00 sati predviđen je planinarski (biciklistički) ručak (grah) na Zavižanu te proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.
 
Startnina uključuje personalizirani startni broj (za prijave i uplate do 12.6.), čip za mjerenje vremena, majicu, poklon paket, prijevoz prtljage za sudionike, okrjepu tijekom vožnje, pratnju sanitetskog vozila s liječnikom, ulaz u NP za sudionike (pratnja plaća ulaznicu s popustom) i planinarski (biciklistički) ručak (grah) na Zavižanu. 
 
Brdsko biciklistički klub Senj djeluje od 2004. godine i redovito sudjeluje u organizaciji ove utrke, ali i na brojim utrkama i biciklijadama diljem Hrvatske, i to ne samo u onima natjecateljskoga karaktera, već i u onima humanitarnoga. Od svojih planova u budućnosti skromno ističu tek učlanjenje novih mladih snaga biciklizma, organiziranje humanitarnih i poučnih biciklijada, a tek onda – ako posluže brzina i umješnost – ostvarenje rezultata na utrkama.

Uspon na Zavižan slovi za najtežu biciklističku utrku u Hrvatskoj, no članovima Brdsko biciklističkog kluba Senj i njihovim gostima ona uistinu predstavlja adrenalinski užitak, a to potvrđuju i sudionici koji joj se svake godine iznova vraćaju.

 

BBK / Foto: Lucijan Španić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!