O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Samo NP Plitvička jezera dobio nepovoljno mišljenje revizije

1/1
Samo NP Plitvička jezera dobio nepovoljno mišljenje revizije
Samo NP Plitvička jezera dobio nepovoljno mišljenje revizije
Objavljeno: 15-06-2019

U godini kad je promijenio tri ravnatelja, za zaštitu i održavanje Plitvičkih jezera za 2017. godinu, od planiranih 30 milijuna kuna, izvršeno je samo tri milijuna, dakle 10 posto, iako je na računu koncem godine bilo preko 200 milijuna kuna

Nacionalni park Plitvička jezera, dobio je od Državnog ureda za reviziju nepovoljno mišljenje za usklađenost poslovanja za 2017.,  jer su nepravilnosti utvrđene u gotovo svim područjima revizije, rečeno je u Uredu koji je u petak Hrvatskom saboru dostavio 54 izvješća o revizijama koje je obavio.

Osim Saboru, ta je izvješća dostavio i DORH-u, a kad je riječ o Plitvicama na adresu DORH-a dostavio je i dokumentaciju za sve utvrđene nepravilnosti.

Pomoćnica glavnog državnog revizora Biserka Čoh Mikulec konkretizirala je o čemu se radi. U godini kad je promijenio tri ravnatelja, za zaštitu i održavanje Plitvičkih jezera za 2017. godinu, od planiranih 30 milijuna kuna, izvršeno je samo tri milijuna, dakle 10 posto, iako je na računu koncem godine bilo preko 200 milijuna kuna. Osim toga, nisu primijenjene sve raspoložive mjere naplate za zajmove davane od 2010. do 2014. u iznosu od oko 2,5 milijuna kuna.

Za izradu pojedinih projekata, za iznose veće od 7,5 milijuna kuna nije postupljeno po Zakonu o javnoj nabavi, kaže Čoh Mikulec i tumači kako se to mahom odnosi na izuzeća od primjene Zakona o javnoj nabavi. Zakon to poznaje, ali NP Plitvička jezera nije imao dokaze za izuzeće od primjene, rekla je.

Državni ured za reviziju pregledao je osam nacionalnih i 11 parkova prirode i samo su Plitvice dobile nepovoljno mišljenje za usklađenost poslovanja sa zakonom. Za financijske izvještaje Revizija im je dala uvjetno mišljenje.

Kad je riječ o nacionalnim parkovima i aktualnim uhićenjima u nekima od njih, Čoh Mikulec ističe da se nepravilnosti koje je Ured utvrdio u parkovima tiču 2017., a ne ove godine. Osim toga, u Uredu dodaju kako u okviru njegove nadležnosti nisu utvrđene nepravilnosti koje se sada spominju kod uhićenja.

Net.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!