O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

70 priča za 70 godinja NP Plitvička jezera

1/1
70 priča za 70 godinja NP Plitvička jezera
70 priča za 70 godinja NP Plitvička jezera
Objavljeno: 14-06-2019

PLITVIČKA JEZERA - Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine. Upravo zato, 2019. obilježava se 70 godina od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 40 godina od upisa na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Program proslave ovih velikih obljetnica na Plitvičkim jezerima je bogat i sadržajan. Tako su za 70. obljetnicu Parka pripremili smo seriju od 70 priča o njegovim vrijednostima i zanimljivostima. Ove priče će biti pričane tijekom cijele godine.

Evo nekih od priča:  Krški oblici u NP Plitvička jezera, Prašuma Čorkova uvala, Plitvički vjesnik, Šareni svijet leptira, Tulari, Sva plitvička jezera, Proljetnice, Sedra, Močvarni plavac, Vuk Krešo, Legenda o Crnoj kraljici, samo su neke od tih brojnih priča.

NPPj/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!