O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Coklje iman, cokljami se olin….

1/1
Coklje iman, cokljami se olin….
Coklje iman, cokljami se olin….
Objavljeno: 04-06-2019

OTOČAC – KUBS Baštinica iz Otočca, a sve u sklopu manifestacije The coklje fest otvorila je natječaj za Najbećarac. Sve za našu kulturnu baštinu, zaštićenu, međunarodno zaštićenu i u Hrvatskoj po represivnom policijskom i sudskom aparatu napadnutu. I pozvala je sve ovako:

Dragi bećari i bećaruše! Kraljevi (facebooka) i kraljice! Pjesnici i pjesnikinje! Glazboljupci i glazboljupke! Čakavci i čakavke! Štokavci i štokavke! Dobri ljude dobre volje!

Sve što trebate učiniti je osmisliti najbolji, najljepši, najšaljiviji, najsimpatičniji stih bećarca (bez uvredljivih izraza) i poslati na e-mail kubs.bastinica@gmail.com ili u inbox facebook stranice Baštinica u vremenu od 3. lipnja do 1. srpnja 2019. Dakle, nema prepisivanja već postojećih bećaraca, nema kopiranja, treba bećarac osmisliti u cijelosti.
Svaki natjecatelj može sudjelovati s najviše tri (dvo)stiha bećarca. Poželjno je da stihovi sadrže elemente gackoga čakavskog govora (ili nekoga drugog narodnog govora u kojem je uobičajeno pjevati bećarce).
Stihove će ocijeniti žiri The coklje fest. Stihovi koji budu poslani nakon predviđenog roka ne će biti uvršteni u ocjenjivanje. Najuspješniji stihovi bećarca pristigli na natječaj bit će pročitani i upjevani u sklopu zabavno-glazbenog programa The coklje fest.


Autor NAJBEĆARCA za nagradu će dobiti – the coklje po mjeri i želji!


Mala moja, večeras se preli,
ja vreteno, ti kudilju spremi!


Coklje iman, cokljami se olin,
ne bi bolje da u štikla stoin!


Ča j' u pjesmi, pjevati se mora,
koga vrijeđa nek' okrene leđa!


Radujemo se bećarskom druženju! Sretno!

Tako to radi KUBS Baštinica, pa tko se ne bi odazvao i ispjevao koji bećarac?

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!