O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Marin Kostelac član PJP "Sokolovi" promaknut u čin brigadira HV

1/2
Marin Kostelac član PJP "Sokolovi" promaknut u čin brigadira HV
Marin Kostelac član PJP "Sokolovi" promaknut u čin brigadira HV Marin Kostelac član PJP "Sokolovi" promaknut u čin brigadira HV
Objavljeno: 28-05-2019

OTOČAC - U zadnje vrijeme objavljujemo dosta lijepih vijesti iz našeg Otočca, pa tako i danas i to da povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga RH.

Ukupno su promaknuta 142 pripadnika Oružanih snaga, 14 časnica i 128 časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Promaknuto je 11 pukovnika u čin brigadira (od njih jedna pukovnica u čin brigadirke). Među njima je i Marin Kostelac rođeni Otočanin - Gačanin, koji je svoju specijalističku obuku započeo u Posebnoj jedinici policijie "Sokolovi 1991". Aktivno se uključio u Domovinski rat u ožujku 1991. godine, najprije koz specijalnu policiju, poslije 133.br, 9.gbr pa sve do Glavnog stožera OSRH. Marin je za svoj rad primio mnoga priznanja i odlikovanja. 

Udruga posebne jedinice policije Sokolovi Sinac – 1991. ima još manji broj članova koji su aktivni u policiji i u Hrvatskoj vojsci. Tako je član ove udruge i predsjednik Nadzornog odbora Marin Kostelac nakon završetka Ratne škole “Ban Josip Jelačić” u Zagrebu, sa svojim zapovjednikom i članovima Škole bio i na audijenciji kod pape Franje od 24.do 29.travnja 2017.godine kada su boravili na studijskom putovanju.

 

I.B. 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!