O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obljetnice biskupijske i biskupske

1/5
Obljetnice biskupijske i biskupske
Obljetnice biskupijske i biskupskeObljetnice biskupijske i biskupskeObljetnice biskupijske i biskupskeObljetnice biskupijske i biskupskeObljetnice biskupijske i biskupske
Objavljeno: 26-05-2019

GOSPIĆ – Jučer je Gospićko-senjska biskupija proslavila dan biskupije, a njezin prvi biskup, sada u miru, mons. dr. Mile Bogović proslavio je svečanom misom u gospićkoj katedrali, 20. obljetnicu biskupskog ređenja i 80. obljetnicu života. Koncelebrirali su mu nadbiskup i metropolit riječki mons. Ivan Devčić, nadbiskup zadarski i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić, biskup porečki i pulski mons. Dražen Kutleša, biskup šibenski mons. Tomislav Rogić, biskup porečki i pulski u miru mons. Ivan Milovan, biskup šibenski u miru mons. Ante Ivas, biskup ordinarij gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, izaslanik krčkog biskupa mons. Franjo Velčić te tridesetak domaćih svećenika i redovnika, kao i uzvanika.

Na početku je svečara i sve nazočne pozdravio biskup Križić te najprije zahvalio svima koji su dali poticaj da se o 20. obljetnici biskupskoga ređenja i 80. obljetnici života mons. dr. Mile Bogovića priredi Zbornik „SPAŠAVANJE POVIJESTI“  i svima koji su dali svoj prinos njegovu sadržaju. Zahvalio je Bogu za njegovo zauzeto služenje u Crkvi,  kao svećenika, profesora na Teološkom fakultetu u Rijeci, crkvenog povjesničara i biskupa. Teško je reći u čemu je njegov doprinos bio veći. Nije niti približno moguće u jednom zborniku sažeti cijeli njegov znanstveni opus ili njegov pastoralni doprinos novoosnovanoj biskupiji.      

Nakon zahvalnice „TEBE BOGA HVALIMO“ – Biskupu Bogoviću izručeni su darovi: u ime Gospićko-senjske biskupije misnica i mitra, a u ime gospićke župe cvijeće i replika oltarne slike Navještenja Blažene Djevice Marije.

Nakon svete mise u Pučkomu otvorenom učilištu Dr. Ante Starčević predstavljen je prigodni zbornik u čast biskupa Bogovića Spašavanje povijesti.

GSB/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!