O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Studenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastavi

1/9
Studenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastavi
Studenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastaviStudenti Visoke škole E. Bernays u Gackoj i Lici na terenskoj nastavi
Objavljeno: 25-05-2019

OTOČAC – Jučer je u Gackoj bila terenska nastava studenata prve i druge godine preddiplomskog stručnog studija Menadžment i marketing turističke destinacije Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment u Zagrebu. Studente su doveli dr. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam, izv. prof. dr. Doris Peručić i Karlo Kolesar, tajnik studija turizma.

Najprije su primljeni u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac. Predsjednik komore dr. Joso Brajković studente je ukratko upoznao općenito s radom komore, da bi se u nastavku osvrnuo na ono što studente zanima a to su turistički potencijali i iskorištene mogućnosti u turizmu u Gackoj, Lici, Krbavi i šire. Prezentirao im je niz turističkih potencijala, ne samo onih koji se temelje na prirodnim fenomenima, dobro poznatima, već i na onoj suptilnijoj turističkoj ponudi kakva je bogatstvo tradicije jednoga kraja, mogućnosti doživljaja i svega onoga što turistički proizvod treba učiniti atraktivnim. Irena Banić, viša stručna suradnica u komori zadužena među ostalim i za turizam, dala je kratki presjek unapređenja turističke ponude, istakla postignute rezultate i naglasila na neke još uvijek neiskorištene mogućnosti, dok je direktor komore Milan Kranjčević ukratko naglasio neke točke iz turističkih mogućnosti u kulturi, pa i onih jezičnih. Na kraju je prof. Manja Kostelac-Gomerčić nastojala studentima približiti bogatu i prebogatu prošlost Gacke, ne počevši od „stoljeća 7.“, već mnogo ranije od lasinjske kulture, a to je unatrag više tisuća godina.

U komori je priređena i malena izložba o Japodima na području Gacke, izložene su replike njihovih artefakata te prigodni likovni i slikovni materijali.

Nakon toga su studenti sa svojim profesorima posjetili Muzej Gacke, potom Gačanski park hrvatske memorije, siranu Runolist, OPG Helene Bogdanić i Ured Turističke zajednice Grada Otočca. Svakako da su pri svakoj posjeti mogli ukratko čuti ono najbitnije o sadržaju rada i povezanosti s turizmom svakog od navedenih subjekata.

Potom ih je put odveo na Majerovo vrila, a onda prema Smiljanu…

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!