O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!

1/6
Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!
Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!Rijetki periodični potoci - lijepo ih je vidjeti!
Objavljeno: 16-05-2019

Kad krenu vode, kad vodostaj krene rasti, kad se očekuju manji i veći vodeni valovi, kad se probude periodični izvori i tokovi, koliko god je voda predvidiva i ima neke svoje "obrasce ponašanja", pa se i kaže "kuda je tekla, opet će teći!", uvijek se može  očekivati bar poneko iznenađenje. 

Tako je na području Homoljca ovih dana 'proradio' periodičan potok koji se i ne može vidjeti tako često. Neki kažu da je takvo nešto čak prava - ekskluziva! Mada je površina cijeloga toga prostora (Gornji i Donji Babin Potok, Brezovac, Homoljac) izbrazdana nekadašnjim očito povremeno jakim vodenim tokovima, prolazeći tuda obično gledamo samo suhe brazde u valovitom krajoliku. Sada su prizori drugačiji. Od ponedjeljka vidljiv je i jedan potok, najprije potočić, a već drugoga dana prava rijeka, ako ne i jezero....

- Već 20 godina prolazim ovuda automobilom, a sada prvi put vidim ovaj potok, piše naša čitateljica.

 

M.K.G.

foto: Mirjana Vukelić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!