O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otočac iznjedrio još jednog docenta

1/1
Otočac iznjedrio još jednog docenta
Otočac iznjedrio još jednog docenta
Objavljeno: 05-05-2019

OTOČAC – Uvijek je ugodno čuti lijepu vijest da su naši ljudi negdje u drugdje uspjeli, da su nešto postigli, da napreduju. To može žalostiti samo jalnuše i takvu kategoriju ljudi. Tako smo ovih dana doznali da je dr. sc. Aleksandar Saša Skendžić, naše gore list, promoviran u zvanje docenta. Evo što o tome kažu „papiri“, da ne bi bilo „čuli“, „tko zna“ i takve slične tvrdnje.

Na temelju prethodne Odluke o izboru u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika Matičnog odbora za područje društvenih znanosti - polje informacijske i komunikacijske znanosti te odluke Fakultetskog vijeća Fakulteta informatike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr. sc. Aleksandar Skendžić izabire se u znanstveno-nastavno zvanje docenta iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti.

Samo da se podsjetimo, dr. sc. Aleksandar Skendžić rođen je 30. travnja 1982. godine u Gospiću. Doktorirao je na Odjelu za informacijske i komunikacijske znanosti FFZG-a Sveučilišta u Zagrebu, a područje interesa su mu računalne mreže i sigurnost, informacijski sustavi te računalno-poslužiteljske tehnologije. Član je Hrvatske udruge za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, član Hrvatskog informatičkog zbora te stalni autor popularnog časopisa za informacijske tehnologije VIDI. Objavio je preko trideset stručnih i znanstvenih radova te preko dvadeset popularnih radova iz područja informacijskih tehnologija.

Naravno, kako to obično biva, red mu je bilo put Zagreba, tamo su ga trebali, domicilna sredina, eto, nije. To je sudbina brojnih intelektualaca iz naših provincijalnih sredina (duha).

M. K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!