O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"Boja" iz Čanka stigla u Majerovo i Klanac vrilo

1/2
"Boja" iz Čanka stigla u Majerovo i Klanac vrilo
"Boja" iz Čanka stigla u Majerovo i Klanac vrilo"Boja" iz Čanka stigla u Majerovo i Klanac vrilo
Objavljeno: 04-05-2019

Poznato je da Hrvatski geološki institut za naručitelja Hrvatske vode posljednjih tjedana provodi određena hidrogeološka istraživanja na slivnom području izvora rijeke Gacke, a s obzirom da je vidljivo kako se i dalje obavljaju uzorkovanja vode u Majerovom vrilu u Sincu, očigledno je da trasiranje podzemnih tokova nije još završeno.

Za sad nije bilo opširnije službene obavijesti za medije mada je, primjerice, fluorescentno Majerovo vrilo prije mjesec dana izazvalo veliku pozornost brojnih turista, fizičkih i virtualnih (posjetitelji na društvenim mrežama). Većina lokalnog stanovništva prepoznala je o čemu se  radi - da se „sigurno opet negdje baca boja“, pa nije bilo panike niti širenja fantastičnih „teorija“.  Doznalo se tada iz šturog priopćenja da je trasiranje podzemnih voda izvršeno na području Vrhovina gdje je fluorescentna boja ubačena u jedan ponor.

Prije neki dan, doznajemo neslužbeno, jedna druga vrsta boje ubačena je u ponor na području Čanka te je uzorkovanjem utvrđeno da je izbila u Majerovom vrilu i Klanac vrilu....

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!