O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Macola ne da medvjede jer je za njiih mentalno vezan

1/1
Macola ne da medvjede jer je za njiih mentalno vezan
Macola ne da medvjede jer je za njiih mentalno vezan
Objavljeno: 02-05-2019

U Korenici užurbano rade na proširenju kaveza pa su medvjedi danas dobili veću nastambu i novi bazen. Kaže nam vlasnik da su uvjeti njihova držanja po pravilniku.

Svjestan je zakona. Do sada je njegova nastamba za medvjede bila registrirana kao privatno utočište, a prije nekoliko mjeseci podnio je zahtjev za otvaranjem zoološkog vrta. Na zahtjev, kaže, još nije dobio odgovor. A sve uvjete je spreman ispuniti.

Neka mi kažu kakve uvjete hoće. Ako traže hotel s 5 zvjezdica napravit ću im hotel s 5 zvjezdica. A kategorije", kaže Orešković.

Iz Ministarstva poljoprivrede poručili su da znaju za slučaj te bi medvjedi trebali biti prebačeni u Kuterevo kada se za to ispune uvjeti. No Macola ne želi ostati bez svojih medvjeda. "Ja sam te medvjede othranio na dudu i ja sam mentalno vezan za njih", kaže Macola.

Prijatelji životinja reagirali su nakon niza mailova i fotografija posjetitelja koji ne gledaju blagonaklono na životinje u kavezima. No dok je jednima neshvatljivo da se u 21. stoljeću u jednoj turističkoj zemlji tako mogu držati životinje, drugi smatraju da je medvjedima sasvim dobro i da su im uvjeti - prekrasni. 

Macola poručuje kako brine o medvjedima te da će već sutra osnovati svoju udrugu za zaštitu ovih životinja.

Dnevnik.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!