O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Moja kritička minuta u eteru

1/1
Moja kritička minuta u eteru
Moja kritička minuta u eteru
Objavljeno: 12-04-2019

Od 8. do 12. travnja 2019. diljem Hrvatske održani su 2. Dani medijske pismenosti s više od 180 događanja kojima je cilj informiranje i educiranje o medijskoj pismenosti. U Otočcu su se u obilježavanje uključili Srednja škola Otočac i Hrvatski radio Otočac.

Tijekom nekoliko nastavnih sati Hrvatskoga jezika učenici 1. razreda zanimanja ekonomist izabrali su aktualne teme prisutne u medijima, a njima bliske, te su pod mentorstvom prof. Manje Kostelac-Gomerčić pripremili jednominutne sažete osvrte prilagođene mediju radija. Naziv projekta Moja kritička minuta u eteru postao je i naziv radio-emisije koja je u programu HRO-a emitirana prošle srijede.

Medijska pismenost jedna je od najvažnijih kompetencija u 21. stoljeću, pa će se u sklopu kurikulske reforme, koja će se od jeseni primjenjivati u svim školama u Hrvatskoj, medijska pismenost obrađivati u nizu nastavnih predmeta. Reforma obrazovanja upravo stavlja naglasak na razvijanje kritičkog mišljenja kod djece i mladih.

Kako razmišljaju naši 14-godišnjaci i 15-godišnjaci, koliko imaju razvijeno kritičko promišljanje i kakav im je odnos prema informacijama u medijima, možete poslušati u emisiji i na sljedećem linku:

https://drive.google.com/file/d/0Byo5GSkTK9Vwd0NSSWl1NllyTFAzNnY3ZWI1WDVuMHZlYzhr/view?fbclid=IwAR3CAaPeWk1MvrQKDP50VS2kRosv4Bi-YPIEoNrAqedzT32jhpfU6UbCtPo

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!