O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"

1/19
Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"
Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"Book cafe Paradiso dobitnik financijske potpore "Odvažna"
Objavljeno: 11-04-2019

Među 5 dobitnica novčane i mentorske potpore Programa ekonomskog osnaživanja žena „Odvažna“, koji su pokrenule tvrtke IKEA Hrvatska i Mastercard, u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR), našla se i jedna Otočanka, Tamara Jurković sa svojim projektom book cafea.

Taj će projekt otočkoj javnosti biti predstavljen u subotu, 13. svibnja 2019., u maloj dvorani GPOU s početkom u 11 sati.

- Od 120 kvalitetnih projekata iz cijele Hrvatske prijavljenih na natječaj „Odvažna“ odabrano je teškom mukom 25 finalistkinja, a potom je još teže izdvojeno pet ženskih poduzetničkih inicijativa, koje će tijekom sljedećih godinu dana dobiti financijsku te stručnu potporu u obliku mentorske i edukativne podrške, rekla je voditeljica programa i predsjednica Zaklade za ljudska prava i solidarnost “Solidarna” Marina Škrabalo na dodjeli potpora u Hrvatskom obrtničkom domu u Zagrebu (utorak, 9. travnja 2019.).

Četiri projekta, čiji su nositelji žene poduzetnice, dobitnici su donacije u ukupnom iznosu od 250 tisuća kuna. Nagradu su preuzele Jelena Bikić (tvrtka Silvan za prirodnu i ručno rađenu kozmetiku - u britanskom izdanju kultnog modnog časopisa Vogue u svibnju će izaći i tekst o prirodnoj kozmetici iz malog sela Kljake u Dalmatinskoj zagori), Nikolina Belančić Arki (tvrtka Aurora Colapis iz Zamršja u Karlovačkoj županiji za projekt turističkog obilaska Pokuplja na replici stare žitne lađe), Petra Glad (Zagrebački plesni ansambl za projekt razvoja Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu u Istri) i Tamara Jurković (tvrtka Dandy iz Otočca za projekt book cafea).

Dobavljački ugovor s Ikeom otišao je u ruke udruge K-zona čije će se igraće karte Fierce Women („Strašne žene“) uskoro naći na policama ovog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. Još ne možemo vjerovati da smo dobili ovu podršku, rekla je Diana Bekavac iz K-zone te dodala kako se nadaju da bi za koju godinu i sami mogli postati mikro donator u programu Odvažna. Svih pet odvažnih poduzetnica na raspolaganju će imati i individualizirano mentorstvo i edukativnu podršku kako bi lakše ostvarile svoje poslovne ciljeve.

Na svečanoj dodjeli potpora okupljenima su se uvodno obratile Hilde Van Criekinge, direktorica korporativnih komunikacija i održivog razvoja u tvrtki IKEA Jugoistočna Europa, Ana Subašić iz Mastercarda, predstavnik Hrvatske obrtničke komore, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, a održana je i stručna rasprava „Odvažno do održivosti: kako zajedno još bolje odgovoriti na potrebe žena u poduzetništvu“ na kojoj je istaknuto kako je ženama poduzetnicama, uz financijsku, nadasve važna i edukativna i mentorska podrška.

 Projekt „Odvažna“ pokrenut je 10. prosinca 2018. godine, a njegov je cilj pružanje stručne i financijske podrške ženama u poduzetništvu, i to posebno onim projektima koji doprinose ekonomskom osnaživanju žena u nerazvijenim sredinama te ženama koje pripadaju marginaliziranim skupinama.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!