O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac najbolja u kategoriji Strip

1/1
Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac najbolja u kategoriji Strip
Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac najbolja u kategoriji Strip
Objavljeno: 16-03-2019

ZAGREB - Svake godine 15. ožujka obilježava se Svjetski dan prava potrošača, te se određuje tema koja se prigodno obrađuje. U Hrvatskoj se Svjetski dan prava potrošača obilježio pod temom “Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu”. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti, Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET nacionalni CERT, Fakultetom organizacije i informatike, Ministarstvom unutarnjih poslova, Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo, Agencijom za elektroničke medije, Hrvatskom narodnom bankom, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga, Ministarstvom financija, Agencijom za zaštitu osobnih podataka i Tehničkim muzejom Nikola Tesla organiziralo je 15. ožujka sadržajno ispunjen program kako bi se obilježio Svjetski dan prava potrošača.

Kako je poseban prioritet i na razini EU stavljen na mlađu populaciju, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i nadležnih stručnih tijela pripremilo i nagradni natječaj za učenike osnovnih škola i srednjih škola  na temu “Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošači u digitalnom svijetu” vezano uz zaštitu prava potrošača. Natječajem je predviđeno da učenici temeljem stručnih tematskih brošura koje je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo na Portalu za škole  pripreme radove kojima će prenijeti poruku o zaštiti potrošačkih prava u digitalnom svijetu, te je omogućena izrada 4. kategorije radova: videorad, strip, infografika i plakat. Natječaj je bio otvoren u razdoblju od 13. veljače do 6. ožujka 2019., a na natječaj se prijavilo 75 škola iz cijele Republike Hrvatske sa 118 radova.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te nadležnih stručnih tijela dodijelilo je za najbolje radove četiri škole vrijednu nagradu – pametne/interaktivne ekrane za učionice.

Na manifestaciji su svečano dodijeljene nagrade školama koje su pobijedile na Nagradnom natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji videorad, strip, plakat te infografiku. Na Natječaj je zaprimljeno ukupno 118 radova iz 70 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a kao nagrada za 4 škole pobjednice osigurane su nove pametne ploče. Ministar Horvat uručio je prigodne nagrade ravnateljicama Osnovne škole Zrinskih i Frankopana iz Otočca Jasminki Devčić u kategoriji strip te Trgovačke i tekstilne škole iz Rijeke Antoniji Bukši u kategoriji videorad.

Svi zaprimljeni radovi osnovnih i srednjih škola su se na LED ekranu prikazivali tijekom cijelog trajanja događanja 15. ožujka. Svim će se školama koje su sudjelovale u natječaju dostaviti zahvalnice za sudjelovanje u natječaju uz prigodne simboličke poklone. Posjetitelji su tijekom cijeloga dana u sklopu sadržajno zanimljivog programa obilazili informativne pultove gdje su mogli  saznati sve o zaštiti svojih potrošačkih prava u digitalnom svijetu. Također su pogledali izložbu radova učenika osnovnih i srednjih škola koje su pripremili u sklopu natječaja te posjetili niz zanimljivih radionica.

M.G./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!