O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Počele isplate potpore seljacima za pripremu proljetnih radova

1/1
Počele isplate potpore seljacima za pripremu proljetnih radova
Počele isplate potpore seljacima za pripremu proljetnih radova
Objavljeno: 16-02-2019

OTOČAC – Iz sredstava namijenjenih plaćanju seljacima započela je isplata prve rate izravnih plaćanja od 1,5 milijardi kuna. Na račune više od 100.000 seljaka bit će uplaćena potpora za poljoprivredno zemljište koje obrađuju i životinje koje drže na svom gospodarstvu. Sredstva će biti obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje. Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. 

Dodatna potpora u iznosu od 43,6 milijuna kuna namijenjena je mladima poljoprivrednicima, dok će 127,4 milijuna kuna potpora male vrijednosti biti isplaćeno osjetljivim sektorima za maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

U ožujku se nastavlja isplata prve rate od 400 milijuna kuna seljacima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnima ograničenjima ili ostalima posebnim ograničenjima. U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a uključujući poravnanja završiti do 30. lipnja ove godine bit će isplaćeno 870 milijuna kuna. Također će biti isplaćeno i 50 milijuna kuna za novu mjeru uvedenu prošle godine – Mjeru 14, Dobrobit životinja.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!