O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata

1/1
Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata
Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata
Objavljeno: 15-02-2019

Incident koji se u subotu navečer dogodio na splitskoj Rivi i u kojem su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti od strane nekolicine huligana još je uvijek, nažalost, jedna od najaktualnijih tema u susjednoj nam Srbiji.

Sinoć je o spomenutoj situaciji vođena rasprava i na javnoj televiziji, a najviše pozornosti izazvale su izjave Dušana Savića, bivšeg nogometaša Crvene zvezde.

“Mi bismo sami sebe trebali više poštovati da nam se ovo ne bi događalo. Veće samopoštovanje bi spriječilo ovakve situacije. Sjetite se kad je predsjednik bio u Bosni pa jedva izbjegao linč. Onda je on pozvao njihovog predsjednika ovdje da igraju šah. Do dan danas se ne zna tko ga je napao”, rekao je Savić koji je dres Crvene zvezde nosio u više od 400 navrata, osvrnuvši se i na ideju o regionalnoj ligi u nogometu.

“Ne daj Bože da do toga dođe. Ovakvih incidenata bi bilo stalno.”

Za Hrvate, nastavio je Savić u prilično oštrom tonu, lijeka jednostavno nema.

“Moramo im pomoći da ozdrave, nažalost. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni onoliko koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo normalno natjecati. Međutim, nema lijeka… Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: “Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata.” Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, a mi sada trebamo njima pomoći”, rekao je Savić prije nego ga je voditeljica prekinula i promijenila temu, prenosi RTL.

Hrvatska-danas.com

Podijeli novost na društvenim mrežama!