O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kada U zaboli i politički zapeče

1/1
Kada U zaboli i politički zapeče
Kada U zaboli i politički zapeče
Objavljeno: 10-02-2019

OTOČAC – Zabavljala se time hrvatska javnost dva-tri dana. I još se možda zabavlja. A krenvlo je žestoko, neki balavac je v nekoj zadarskoj srednjoj školi opekao nekv balavicv v razredv vpaljačem. I ni pol mvke od toga ne bi bilo, premda svako zlostavljanje treba osvditi i s tjelesnim (naravno v dvševnim) povredama ne treba se šaliti, da ta opeklina na nadlaktici nije podsjećala nekoga na slovo U. A kad se to skvžilo da opeklina podsjeća na slovo U, digla se medijska i politička kvka i motika. Pa vdri, pa operi, najprije po ravnateljv škole. On je, za zlo svoje, kazao da je to marginalni slvčaj, a onda je ciknvla ministarka i hitno poslala inspekcijv da prorešeta ravnatelja i školv. I našli hrpv propvsta s prijetnjom da će ravnatelja hitno smijeniti. Naravno da je odmah vrisnvo Pvpovac, eto opet vstaše na djelv! Konferencija za tisak, pa vdri pa odadri, i tome se odmah dao nacionalistički, ma što nacionalistički – fašistički prizvvk. A vkljvčio se i otac djevojke (neki kažv: djeteta), pohitao odmah v policijv prijaviti zlostavljanje i vstašlvk. A policija k'o policija, što će, kvda će, odmah prijava za kazneno djelo s elementima raspirivanja nacionalne, vjerske, rasne i sve drvge mržnje. Jer se ispostavilo da je opečena djevojčica Albanka po nacionalnosti. Mora policija, bi je lijevi mediji pojeli ako ne včini što se od nje traži. Ovako napišemo prijavv, sa sebe skinemo odgovornost pa nek se pravosvdni aparat s time bakće, mi čisti, ionako imamo previše sranja, ne treba nam još i to. Krajnje poncijevski, ali včinkovito. Kad se to proširilo da je mala Albanka, mile ti majke, odmah je i zastvpnica albanske nacionalne manjine Prljaskaj skočila v zaštitv, ne dopvšta nikakvo zlostavljanje ove manjine, ni čvt! I tako je jedna protvprirodna koalicija Srbina i Albanke vjedinila snage v obračvnv s vstaštvom v Hrvata.

I kada se sve to tako medijski zakvhalo, televizijske kvće sv v tome zdvšno svdjelovale, ništa im nije bilo ni sporno ni svmnjivo, (o lijevim portalima da se i ne govori), odmah je svatko s imalo zrna soli v glavi mogao posvmnjati v tv „istinv“ kojom je hrvatska javnost bila preplavljena. Prije svega ta famozna opeklina v oblikv slova U je nastala od oblika vpaljača. Da je taj oblik bio kvadratičan, okrvgao ili zvjezdolik, vjerojatno od medijske pompe ne bi bilo ništa, prošlo bi to eventvalno sa sitnom vjesticom vršnjačkog nasilja i gotovo. Ali ovako, U… Kojeg li štofa, koje li priče, sve treba maksimalno iskoristiti. Drvgo, bilo je odmah svmnjivo kada je otac djevojke počeo prozivati ravnatelja škole, govoriti kako je njegovo vrijeme prošlo, kako ima problema v mozgv (ili tako nešto slično), kako ga treba hitno smijeniti, sve je to vpvćivalo da se iza te medijske pompe nešto drvgo krije. Možda netko želi smijeniti ravnatelja pa je ovo pvt?

A onda, popvt bombe, v medije izlazi sličica te djevojke v „vstaškoj“ majici. To je odmah pokopalo sve. Što sada? Kako sada? Ona, djevojka, nije imala nikakve veze s vstašama, ma ni v primisli, ipak je ona Albanka, silom joj naniješe opeklinv v oblikv slova U i vječno obilježiše, a ona pozira v „vstaškoj“ majici. Nezgodno, dozlaboga nezgodno. Pokvšala mala vkloniti slike s fejsa, ali što ti vrijedi vkloniti kada je slika otišla na stotine prijatelja na fejsv. Pokvšala je i Severina svoj filmić skinvti, vzalvdan pokvšaj.

Što sada? Odmah se vspetljao otac da on nije znao za to slikanje, pa opet da je znao da je morala majicv kvpiti za Vvkovar, da ih je na to silio i taj sporni ravnatelj (opet prebacivanje krivnje na ravnatelja), ali sva ta objašnjenja kao da raznosi vjetar. Lijevi skloni mediji sv se nekako počeli hladiti, čini se da sv okrenvli pločv, počeli sv propitivati malv i njenv majicv. Pa se javiše svjedoci koji rekoše da se ona, mala, v toj majici mnogo pvta pokazivala, pa da je čak i tražila da joj se „vgravira“ U na nadlakticv. Nezgodno, do kraja nezgodno. Ona glavna nit je izgvbljena. Jedne novine (čini se da je to bila Slobodna) izanaliziraše tv spornv majicv i otkriše da je doista „vstaška“ jer hrvatski štit počinje bijelim poljem. Eto dokaza, eto krimena! A to što ta majica ne bi trebala biti sporna ni po čemv jer nema eksplicitne vstaške simbole, ma koga to briga. Sliči. A ako sliči, to je vzvrištaloj ljevici i „antifašističkoj“ nacionalnoj manjini sasvim dovoljno. Nije bitna istina, nisv bitne činjenice, bitno je Hrvatima opaliti još jednv nacionalnv šamarčinv. Kad se tomv doda da je otac male bio na listi SDP-a 2017. g. za skvpštinv Zadarske žvpanije,  odnosno da je ove godine bio kandidat za Žvpanijski odbor Žvpanijske organizacije SDP-a v Zadru, ne treba biti član MENSA-e pa da se zakljvči odakle vjetar piri. Slijeva, dakako. A da je tomv tako svjedoče i izjave zadarskih ljevičara koji se vhvatiše zgražati nad „nabvjalim“ nasiljem v Zadrv, odnosno raspamećenim fašizmom. Sapienti sat.

I tako to fvnkcionira v hrvatskoj javnosti. Tako se fabricirajv vijesti i vznemirvje hrvatska javnost. I tako nastajv fake news. I tako zamalo da nije pokrenvt proces da se na državnoj razini zabrani slovo U i da se vmjesto njega, kao kod starih Rimljana, počne koristiti slovo V. Ali ode mast vpropast, djevojčica zabrljala do kraja.

P.S. Ispričavamo se čitateljstvu na otežanu čitanju teksta i zamjene slova U sa slovom V. Tako bi to izgledalo da se zabrani U.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!