O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dodijeljena priznanja najboljima sportašima grada Otočca

1/1
Dodijeljena priznanja najboljima sportašima grada Otočca
Dodijeljena priznanja najboljima sportašima grada Otočca
Objavljeno: 08-02-2019

OTOČAC - Jučer su u Gradskoj vijećnici Grada Otočca dodijeljena priznanja najboljoim sportašima Grada Otočca kao i posebno priznanje za sportska postignuća.  

Gradonačelnik Grada Otočca dr.Stjepan Kostelac i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Otočca Nikola Pemper dodijelili su nagrade. 

Dobitnicima priznanja bit će uručene i novčane nagrade od po tisuću kuna.

Zajednica sportskih Udruga grada Otočca na temelju prijedloga sportskih klubova, a na osnovu kriterija o proglašenju sportaša i kluba godine proglašava najbolje u sportu u 2018. godini:

1.  NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OTOČCA U 2018. GODINI  JE:

     MARTIN BOGDANIĆ  član Nogometnog kluba Otočac 

2.  NAJBOLJA SPORAŠICA GRADA OTOČCA U 2018. GODINI JE:

     ANDREA BARTULAC  članica Tae kwon do kluba Gacka

      3.   SPORTSKA NADA ZA  2018. GODINU U MUŠKOJ KONKURENCIJI  JE:

            DINO PLEŠA  član Nogometnog kluba Otočac

      4.   SPORTSKA NADA ZA  2018. GODINU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI  JE:

            MARTA FAJDETIĆ  članica Kuglaškog kluba Gacka

5.  NAJBOLJI SPORTSKI  KLUB U 2018. GODINI  JE:

     MALONOGOMETNI  KLUB  OTOČAC

6.  POSEBNO  PRIZNANJE ZA SPORTSKA POSTIGNUĆA U 2018. GODINI

     DRAGAN ŠTAKIĆ  učenik Srednje škole Otočac

 

 Obrazloženje za svakog dobitnika ponaosob:

NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OTOČCA U 2018. GODINI  JE:

MARTIN BOGDANIĆ  član Nogometnog kluba Otočac 

Martin Bogdanić je rođen 01.07.2000. godine. i učenik je četvrtog razreda Srednje škole u Otočcu.

Nogometom se bavi od djetinjstva (od 5-godine) te je prošao sve dobne uzraste u NK Otočac od početnika pa do seniora. Zbog svoje iznimne igračke kvalitete uvijek je igrao i za starije uzraste . U seniorskoj ekipi je u prvoj postavi gdje je neizostavan član iste, te se nameće svojom voljom i znanjem.

Već dvije godine nastupa za seniorsku ekipu kako u velikom nogometu u Međužupanijskoj ligi središta Rijeka- 4 HNL tako i malom nogometu u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi gdje je kao igrač Otočca sada neizostavan igrač i jedan od nositelja igre i kvalitete.

U sezoni 2017/18 godini vodio je kao kapetan  ekipu  juniora  MNK Otočac do prvog mjesta u regiji Zapad gdje je bio najbolji strijelac i najbolji igrač.

Juniori su nastupili na malonogometnom prvenstvu Hrvatske na otoku Rabu, a Martin Bogdanić je izabran i u reprezentativni kamp od strane stručnih službi Hrvatskog nogometnog saveza.

Kapetan je juniorske ekipe NK Otočac koji trenutno zauzima  2. mjesto u juniorskoj međužupanijskoj ligi središta Rijeka.

Na malonogometnom turniru Mario Cvitković  Maka ove je godine bio član pobjedničke ekipe osvojivši ovaj prestižni turnir.

 

NAJBOLJA SPORAŠICA GRADA OTOČCA U 2018. GODINI JE:

ANDREA BARTULAC  članica Tae kwon do kluba Gacka

Andrea Bartulac je rođena 25.04.2004 godine u Rijeci i učenica je osmoga razreda Područne škole Ličko Lešće.

Taekwondo-om se bavi od svoje osme godine i redovito trenira u Taekwondo klubu Gacka.

Nositelj je Crnog pojasa 2-Poom (Crni pojas za mlađe od 15 godina).

U 2018. godini nastupila je u kategoriji do 41 kg. Sudjelovala je na 24 turnira (domaća i međunarodna natjecanja). Osvojila je sveukupno 20 medalja od toga: 11 zlatnih medalja, 8 srebrnih i 1 brončanu medalju.

Zlatne medalje osvojila je na turnirima: Vukovar open, Treći Picok kup -Đurđevac, Omiš open, Brinje open, Kondor Open, Senjski vitezovi, Bistra Open, Zaprešić open,Čigra Open, Knin Open, Maksimir kup.

Drugo mjesto - srebrnu medalju osvojila je na turnirima: Sveti Nikola Open -Duga Resa, Split Open, Omega open -Bjelovar, Karlovac Open, Gacka Open -Otočac, Feniks Budo Sport- Zagreb, Vinkovci open, M2 -Vrbovec.

Treće mjesto -brončana medalja osvojila je na Casper Openu u Zagrebu.

Tijekom natjecanja na turnirima Brinje open i kriterijskom turniru Kondor Open proglašena je najboljom sportašicom turnira.

Andrea Bartulac zauzela je i drugo mjesto na nacijonalnoj rang listi Hrvatskoga Taekwondo Saveza.

SPORTSKA NADA ZA  2018. GODINU U MUŠKOJ KONKURENCIJI  JE:

 DINO PLEŠA  član Nogometnog kluba Otočac

Dino je s početkom osnovnoškolskog školovanja upisan i u NK Otočac. Danas je učenik osmog razreda Osnovne škole u Otočcu. Iznimnom voljom za treninzima i utakmicama napredovao je od rezervne momčadi u početnicima do najboljeg igrača u svojem godištu: u starijim pionirima. Dino je tipičan primjer sportaša koji svojom voljom za rad i upijanjem novih znanja postiže rezultate. Prvi je na svakom treningu i sa svakog treninga odlazi zadnji. On  nogomet jednostavno voli.  Svi treneri kod kojih je trenirao su rekli da Dino posjeduje i volju i talent za nogomet, te mu prognoziraju lijepu nogometnu karijeru.

Svaku svoju ekipu i svoje suigrače činio je boljom u svom nogometnom opusu i igri.  

SPORTSKA NADA ZA  2018. GODINU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI  JE:

MARTA FAJDETIĆ  članica Kuglačkog kluba Gacka

Marta Fajdetić je rođena 26. veljače 2008. godine u Rijeci. Učenica je 5. razreda OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac.

Članica je Ženskog kuglačkog kluba GACKA Otočac, Ženskog košarkaškog kluba  Otočac i Odbojkaškog kluba Otočac, a polaznica je i Glazbene škole pri GPOU- 4-ta godina učenja sviranja klavira, te glumačke sekciji pri OŠ.

U 3. razredu osnovne škole uključuje  se u rad OK Otočac, u 4.razredu OŠ uključuje se u rad ŽKK Otočac i ŽKK Gacka te postiže sljedeće rezultate i osvaja:

KUGLANJE:

1. mjesto –zlatna medalja na pojedinačnom prvenstvu za podmladak regije zapad u kategoriji     U10

KOŠARKA

1. mjesto - zlatna medalja na košarkaškom turniru u Krku- mlađe kadetkinje

1. mjesto - zlatna medalja na 3. Božićnom turniru u haklu – u kategoriji 1 – 6. razreda OŠ

Svojim zalaganjem na treninzima i utakmicama, upornošću, te iskazanom željom za napredovanjem u svim sportovima koje trenira Marta Fajdetić pokazuje svestranost koja zaslužuje pozornost.

NAJBOLJI SPORTSKI  KLUB U 2018. GODINI  JE:

MALONOGOMETNI KLUB OTOČAC

MNK Otočac je osnovan 2005. godine. Natječe se u 2. HMNL Zapad kao jedini predstavnik Ličko - Senjske županije, gdje su vrlo uspješni već dugi niz godina. Klub se natječe u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i ima registriranih 60 igrača.

Velika većina igrača je sa područja grada Otočca što klubu daje garanciju za budućnost, a cilj kluba je rad s mlađim uzrastima.

Seniori MNK Otočac su u ovoj sezoni trenutno plasirani na trećem mjestu u najjačoj konkurenciji od kada postoji liga. Prošle sezone kadeti i juniori bili su prvaci regije i nastupili na prvenstvu Hrvatske.

Po mišljenju poznavatelja prilika u malom nogometu klub je organizacijski daleko ispred ostalih klubova u regiji i šire.

MNK Otočac je u mlađim uzrastima standardni sudionik završnice prvenstva Hrvatske i u kadetskom i u juniorskom uzrastu,a nastupom na istima pozivani su igrači u reprezentativne kampove u organizaciji HNS-a.

U sezoni 2017/18 MNK Otočac je bio sudionik završnice Prvenstva Hrvatske i u Slavonskom Brodu u kadetskoj konkurenciji i na otoku Rabu u juniorskoj konkurenciji.

Klub je do sada već bio nagrađivan kako ekipno tako i pojedinačno što je rezultat standardnog i kontinuiranog rada sa starijim, a posebno s mlađim uzrastima.

U Otočcu je već nekoliko puta organiziran reprezentativni kamp mladeži HNS što je rezultat prepoznavanja uspješnog rada od strane struke, a i organizirana je utakmica između MNK Otočac i  malonogometne reprezentacije Hrvatske što daje dodatni motiv mlađim generacijama za bavljenje dvoranskim sportom u našoj regiji.

Sve uzraste u klubu treniraju licencirani treneri sa FUTSAL A I FUTSAL B licencom koji su školovani na Nogometnoj akademiji HNS-a.

MNK Otočac posebno je angažiran na organizaciji turnira Mario Cvitković Maka koji je odigran sada već jedanaest puta i koji je daleko najbolji turnir u cijeloj regiji.

POSEBNO  PRIZNANJE ZA SPORTSKA POSTIGNUĆA U 2018. GODINI :

 DRAGAN ŠTAKIĆ  učenik Srednje škole Otočac

Dragan Štakić je rođen 11. lipnja 2001. godine u Gospiću. Prebivalište mu je u selu Mlakva, Kosinj.

Osnovnu školu pohađao je u Područnoj školi Krš Gradina, a potom u „Anž Frankopan“ Kosinj. Tijekom školovanja započinje njegov  sportski razvoj kada mu je  Tjelesnu i zdravstvenu kulturu predavao  profesor Goran Sekula koji ga je usmjerio na usvajanje navika zdravog življenja, a kod Dragana je otkrio talent za trčanje.

Na svom prvom natjecanju- na Krosu sportskih novosti u Zagrebu osvojio je 2. mjesto - cross utrka na 1600 m. i to bez odgovarajuće sportske opreme u konkurenciji od 250 trkača.

Potom su uslijedila su brojna druga natjecanja i brojni pehari i medalje. Svaka kapljica znoja se isplatila, a u selu su Dragana prozvali „Kosinjskom zvijezdom“. Njegovi treninzi su nevjerojatni, a ne mali broj puta je iz Otočca otrčao u Mlakvu, jer je to za njega bio još samo jedan odrađeni trening  i uspješno prijeđenih 30-ak kilometara.

Sada je učenik 3.razreda Srednje škole u Otočcu, smjer šumarski tehničar. Pod  mentorstvom prof. Milorada Mandarića nastavio je osvajati medalje - osvojeno 11. mjesto u kategoriji učenika prvih i drugih razreda srednjih škola u Hrvatskoj na 34. Krosu Sportskih novosti gdje je bilo prijavljeno oko 4500 učenika, a njih oko 3000 je prošlo cilj.

Tri godine uzastopno je sudjelovao na Trku uz Gacku u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Otočca i osvajao medalje:

 Na 1. Trku uz Gacku natjecao se u dvije kategorije te osvojio 1. mjesto u kategoriji učenika srednje škole te 1. mjesto u kategoriji građanstvo-muškarci.

Na 2. Trku uz Gacku osvojio je 1. mjesto u kategoriji građanstvo – muškarci.

NA 3. Trku uz Gacku se natjecao u dvije kategorije te osvojio 1. mjesto u kategoriji učenika srednje škole te  1. mjesto u kategoriji građanstvo-muškarci – utrka na 5.000m

Kroz bavljenje ovim sportom doživio je mnoge lijepe trenutke, stekao brojne prijatelje i velika mu je želja dalje napredovati i probijati svoje granice.

 

mr.sc.Suzana Bižanović, prof.

Foto: Zdravko Bogdanić 

 

 

 

 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!