O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata

1/8
Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata
Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata Tri dana lova na divlje svinje i tri zlata
Objavljeno: 06-01-2019

Odavno je poznata činjenica vezana za lovstvo da su pored ostalog najljepši dani lova oni Božićni i Novogodišnji. Ljepote koje nam pruža zimska idila,druženje čestitanje i slavljenje,čini ovu vrstu „zanimacije“jako privlačnom. Bavljenje lovom od davnih vremena bila je privilegija onih imućnijih,no ni danas se lov ne ubraja u jeftinije sportske grane.

Ako se po jutru dan  poznaje,onda se ta izreka obistinila lovcima i lovkinjama L.D.“R.Gora“ iz Sinca, jer kako drugačije pojasniti da u tri lovna dana u kratkom onom Božićnom i novogodišnjem periodu,odstrijele tri divlje svinje kapitalnih osobina.

Prvenstveno se tu misli na dužinu kljove tj;zubi sjekača kod mužjaka a ono se pored ostalih disporcija mjere u centimetrima.Obično je to od nekih petnaestak centimetara pa naviše.

Ako se ta dužina kreće oko 25.pa naviše centimetara,većinom su to kako lovci obično kažu u zlatu.

Upravo takvog vepra prije par dana odstrijelio je lovac Vjekoslav Odorčić, no nije dugo trebalo čekati i već narednog dana lova lovac Milan Bodlović-Boban,odstrijelio je sličnog ili još „jačeg“ vepra.

Svi su kolege lovci mislili da je to puka sreća,no prvi lov u novoj godini donio je ponovo iznenađenje. Naime ove subote u lovnom području Hinići,mladi lovac Marijan Kovačić-Milana junior odstrijelio je vepra zavidnih osobina. Među mlađim lovcima čula se i riječ grdosija.

Nestrpljivo se čeka okuhavanje glave vepra i da se sazna prava istina,istina o dužini kljova. Iako je dugo godina državni prvak vepar iz Ličkih šuma Perušića,lako bi se moglo dogoditi da dođe do smjene na prijestolju.

,jer kako drugačije protumačiti ovu lovačku sreću.

Lijep prizor gdje poslije lova pred lovačkim domom u Sincu dvadesetak kolega lovaca prilazi sretnom lovcu skida šešir i uz naklon čestitaju,slikaju se za uspomenu i naravno nazdravljuju.

Topli ugođaj u domu uz zakusku kuhanih lovačkih,a kako drugačije,kobasica druženje je  potrajalo,a imajući u vidu da sutra u nedjelju se ponovo organizira lov na već spomenute svinje i ostale štetočine,ponovo se raduju i nadaju svaki na svoj način lovci ovog po streljaštvu uspješnog drušva iz Sinca.

Preostaje nam da im zaželimo „dobru kob“,a uspješnost prikazuju slike više od riječi.

 

Tekst i slika:

Stjepan Brajković-Murta

Podijeli novost na društvenim mrežama!