O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Pečem pekmez, kotao zagara ...

1/1
Pečem pekmez, kotao zagara ...
Pečem pekmez, kotao zagara ...
Objavljeno: 21-09-2018

PLITVIČKA JEZERA - Poznato je kako je Ličko-senjska županija, osim krumpira i sira škripavca, domovina šljive i šljivovice. Tragom toga jučer se u Ličkoj kući u Nacionalnom parku Plitvička jezera pekao pekmez od šljive te degustirale domaće štrudle punjene nadjevom od šljiva, knedli sa šljivama, palačinke s pekmezom od šljiva, buhtle, pite sa šljivama te šljivovice sa zaštićenim znakom regionalne kvalitete Lika Quality.

Branje i pečenje pekmeza odradili su voditelji službi i podružnica Plitvičkih jezera zajedno s ravnateljem Kovačevićem, a inicijativa je nastala iz želje za očuvanjem starih običaj branja šljiva i pečenja pekmeza te planiranja njihove prezentacije svim posjetiteljima Nacionalnog parka Plitvička jezera.

-Prateći trendove u gastronomiji, našim gostima namjeravamo ponuditi što više lokalnih namirnica. Već smo uključili niz proizvoda s oznakom Lika Quality a za neke restorane sami proizvodimo basu, kiselinu i kobasice. Domaći pekmez od šljiva, koji će se posluživati na doručcima, dodatak je ovoj ponudi kojom namjeravamo prezentirati dio gastronomskog bogatstva Lika destinacije – izjavio je ravnatelj Kovačević.

Predstavljene rakije su rakije šljivovice dvaju lokalnih proizvođača: „Stilanova rakija“ obitelji Vlainić i „Medical“ obitelji Eror. Oba proizvođača ponosni su nositelji znaka Lika Qoality za ove rakije. Konzumiranjem ovih proizvoda hranite se zdravo i pomažete lokalnim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda, što je u skladu s održivim razvojem Lika destinacije.

NP P.j./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom