O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Milinović: Ako me izbace iz HDZ-a vratit ću se u Sabor gdje neću podržavati Plenkovića

1/1
Milinović: Ako me izbace iz HDZ-a vratit ću se u Sabor gdje neću podržavati Plenkovića
Milinović: Ako me izbace iz HDZ-a vratit ću se u Sabor gdje neću podržavati Plenkovića
Objavljeno: 31-08-2018

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je sinoć na telefonskoj sjednici pokrenuti stegovni postupak pred Visokim časnim sudom protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva i ličko-senjskog župana te kandidata za šefa ličkog HDZ-a, zbog teške povrede članskih obaveza za što je sankcija izbacivanje iz stranke.

Od 29 članova Predsjedništva koji su pristupili glasanju, 27 ih je glasalo za, jedan protiv (Milinović) i jedan je bio suzdržan. Dakle, vrh HDZ-a spreman je izbaciti Milinovića iz stranke premda je kao kandidat za šefa ličkog HDZ-a usred unutarstranačkog izbornog procesa.

- Ako me izbace iz stranke, a uvjeren sam da neće, moral mi nalaže da podnesem ostavku, vratim mandat građanima, vratim se u Sabor i ponovno se kao nezavisni kandidiram na izborima - rekao nam je Milinović. Na pitanje hoće li u Saboru podržavati HDZ, a Plenkovićeva većina pala je na 77 zastupnika, Milinović nam je odgovorio da baš tako moralan nije da ga netko izbacuje iz stranke, a da on poslušno diže ruku u Saboru. Time bi Plenkovićeva većina u Saboru bila ozbiljno destabilizirana, vjerojatno i upitna. 

Odluka vrha HDZ-a o sankcijama dolazi samo dan nakon što je Milinović jučer izveo još jedan spektakl i sa pet autobusa punih ličkih HDZ-ovaca došao u središnjicu HDZ-a tražiti odgovore zašto se već treći put odgađaju izbori za gospićki HDZ kao i jamstva da će izbori za Ličko-senjsku organizaciju biti 9. rujna. U cijeloj situaciji vrh HDZ-a, očito, ne zanima to što je Milinović upravo kandidat za predsjednika ličkog HDZ-a (nakon što je zimus dao ostavku zbog kadroviranja središnjice na Plitvičkim jezerima), pa su spremni iz stranke izbaciti kandidata usred izbornog procesa.

– Smatramo da je Darko Milinović svojim jučerašnjim nastupom nanio političku štetu HDZ-u i ja kao predsjednik stranke, kao i ostali članovi užeg Predsjedništva, neću dopustiti da se, u prenesenom smislu, od HDZ-a radi cirkus i događanje naroda. Sva pitanja koja su bila na dnevnom redu trebao je i mogao riješiti s povjerenstvom koje je zaduženo za organiziranje izbora – rekao je Plenković novinarima nakon sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a. 

Zbog toga su odlučili, nastavio je Plenković, da Predsjedništvo HDZ-a protiv Milinovića pokrene stegovni postupak zbog najtežih povreda članskih obveza i nanošenja političke štete HDZ-u. Budući da Plenković i njegova ekipa podržavaju Marijana Kustića, Milinovićeva protukandidata u Lici, Izbacivanje izatranke “neće se lijepo vidjeti”. Hoće li Milinovića izbaciti prije izbora 9.rujna, a sve sluti na to, odlučit će Visoki časni sud. Kontaktirali smo i s Davorom Miličevićem, predsjednikom tog HDZ-ova suda, a on nam je rekao da će o brzini pokretanja postupka, odnosno hoće li odluku o sankciji protiv Milinovića donijeti prije ili poslije ličkih izbora, odlučiti kada dobije odluku Predsjedništva.

– Uzet ćemo u obzir da je Milinović kandidat na izborima, savjetovat ćemo se sa Statutarnom komisijom i potom odlučiti – rekao je Miličević. U Lici se čuju promišljanja da se Milinovića ne može izbaciti iz HDZ-a jer su izbori za lički HDZ raspisani po starom Statutu stranke koji ima i Propisnik o provođenju unutarstranačkih izbora i prema kojem se protiv članova HDZ-a ne mogu pokretati stegovni postupci. Ako su ranije pokrenuti, ti se članovi mogu kandidirati.

 

Večernji list 

Podijeli novost na društvenim mrežama!