O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dodijeljeni standardi za Okuse planina i mora

1/6
Dodijeljeni standardi za Okuse planina i mora
Dodijeljeni standardi za Okuse planina i moraDodijeljeni standardi za Okuse planina i moraDodijeljeni standardi za Okuse planina i moraDodijeljeni standardi za Okuse planina i moraDodijeljeni standardi za Okuse planina i moraDodijeljeni standardi za Okuse planina i mora
Objavljeno: 03-08-2018

GOSPIĆ – Jučer je u restoranu Maki u Gospiću Turistička zajednica Ličko-senjske županije  predstavila najavljeni projekt Okusi planine i mora. A Okusi planine i mora su dio projekta pod nazivom Okusi hrvatske tradicije, kako je to istakao idejni začetnik ovih projekata Borislav Šimenc. Cilj je promovirati autohtone gastro i vinske (eno) tradicije, a to se kani postići označavanjem ugostiteljskih objekata koji uslužuju gostima lokalna jela i pića. Konačno se i to događa, naime (pre)dugo vremena su se Hrvati stidjeli svojih autohtonih kuhinja, vapeći za (ne)uspješnim imitacijama nekih stranih kuhinja. Ovom osvješćivanju su vjerojatno pripomogli i novi trendovi u svjetskom turizmu, sve više stranih gostiju traži tu autohtonost, uniformiranih (svjetskih) kuhinja im je dosta. U konačnici ovih projekata je oblikovanje tematskih restorana koji će pridonijeti razvoju eno i gastro turizma - naglašeno je na ovom predstavljanju.

Kako je istakao Šimenc ovi projekti su u zamahu, do sada je uključeno 10 županija i 106 ugostiteljskih objekata. U narednom razdoblju nakana je obuhvatiti sve županije i svakako nadmašiti 200 objekata koji će ponijeti poseban znak, do kraja ove godine barem 15 županija i oko 150 objekata.

Na predstavljanju projekata, a prije podijele znakova, govorili su Ivan Radošević, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Ličko-senjske županije i predsjednik ove turističke zajednice Darko Milinović. Radošević je istaknuo bogatu kulinarsku tradiciju i raznovrsnost u cijeloj županiji, s posebnim naglaskom na potrebu umrežavanja i zajedničku promociju projekta. Predsjednik Turističke zajednice Milinović bio je posebno oduševljen najavljenim auto i moto obilaskom županije i njenom promocijom s bilo koje osnove, naglašavajući kako je pogrešna predodžba da su Gospić i Otočac, odnosno druga mjesta maleni gradovi i sredine, naprotiv, da se po provedbi ovih i sličnih projekata i te kako veliki i značajni.  

Nakon govora i upoznavanja nazočnih s projektom, podijeljeni sustandardi za 12 ugostiteljskih objekata, i to: dva za grad Otočac (Hotel Zvonimir i Bistro Ribič), četiri za grad Gospić (Restaurant Maki, Restaurant Ana, Bistro Travel i Odmorište Zir), jedan za općinu Plitvička Jezera (Restoran Macola), jedan za općinu Perušić (Ugostiteljski obrt Albatros), tri za grad Novalju (Restoran No 5, Bistro Moby Dick i Restoran Riva), jedan za općinu Karlobag (Hotel Velinac – Restoran Ribar).

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!