O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ako ne ćemo mi, hoće Nijemci!

1/1
Ako ne ćemo mi, hoće Nijemci!
Ako ne ćemo mi, hoće Nijemci!
Objavljeno: 02-08-2018

OTOČAC – Dok naši „službeni pljuckatori“ nastoje umanjiti i omalovažiti uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije, odnosno bolje rečeno – ne zanima njih toliko repka koliko probuđeni nacionalni naboj, dotle neki svijet neopterećen nasljeđem dogmatskih režima odaje priznanje. Dok se cijeli svijet divi nogometnom uspjehu Hrvata i neviđenim iskazanim domoljubljem u suvremenu svijetu (ah, to slobodno već možemo zvati i – pokretom), dotle se u Hrvatskoj i „okruženju“, „na ovim našim prostorima“, „u regionu“ (ima takvih naziva podosta) to proglašava - najcrnjim nacionalizmom. A evo što su učinili u jednoj Njemačkoj:

Njemačka tvrtka MDM Münzhandelsgesellschaft mbH & Co. KG Deutsche Münze izdala je srebrnu kovanicu na kojoj su naslikani hrvatska zastava i grb i Dubrovačka katedrala.

Kovanica u čast ‘Svjetskih prvaka našeg srca’

Kovanicu su, kako kažu, izdali u čast ‘Svjetskih prvaka našeg srca’. Izrađena je od srebra, a onog tko je želi kupiti koštat će 10 eura. Na jednoj strani oslikan je logotip Svjetskog prvenstva u Rusiji, a na drugoj hrvatski grb na zastavi, nogometaš te Dubrovačka katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije – donosi CroExpress.eu.

‘Nijedna zemlja nije napravila takvu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kao Hrvatska. Zamalo izgubivši naslov u finalu protiv Francuske, ova mala zemlja sa samo 4 milijuna stanovnika inspirirala je ljubitelje nogometa diljem svijeta svojim strastvenim stilom igre i superzvijezdom Lukom Modrićem kao igračem turnira’, stoji u opisu ove kovanice.

Kovanica je, kako stoji na službenoj stranici MDM-a, teška 7,30 grama i promjera 30 mm, stoji 10 €.

MDM je tvrtka specijalizirana za izradu i prodaju kovanica, kolekcionarskih primjeraka poput zlatnih poluga, novčanica… Dio su koncerna Richard Borek.

(Francisko Pavuljak)/Croative.net

Podijeli novost na društvenim mrežama!