O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zaposleno 10 žena po programu Zaželi

1/2
Zaposleno 10 žena po programu Zaželi
Zaposleno 10 žena po programu ZaželiZaposleno 10 žena po programu Zaželi
Objavljeno: 01-08-2018

BRINJE - Nakon što je 30. svibnja ove godine načelnik Zlatko Fumić potpisao ugovor s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem za projekt „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Brinje“, pristupilo se prvoj fazi realizacije projekta, odnosno odabiru osoba koje će upravljati projektom: voditeljice projekta Mirjane Javor i koordinatorice projekta Marije Draženović.

Druga faza realizacije projekta provedena je u suradnji s partnerima projekta Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, odnosno odabrane su žene koje će skrbiti i pružati podršku starijim i nemoćnim osobama u lokalnoj zajednici te su istovremeno odabrani krajnji korisnici o kojima će zaposlene žene skrbiti.

Kako bi se što prije krenulo s provedbom ostalih projektnih aktivnosti, brinjski načelnik Fumić pred koji dan potpisao je ugovore o radu na određeno vrijeme na 24 mjeseca s 10 žena koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama.

Projekt vrijedan 1,708.710 kuna financira se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskoga socijalnog fonda. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci, pri čemu će zaposlenice na određeno vrijeme od 24 mjeseca skrbiti za svoje korisnike, a uz rad će imati mogućnost dodatno se obrazovati za neko od ponuđenih zanimanja poput njegovateljice kako bi po završetku projekta bile konkurentne na tržištu rada. Početak rada zaposlenih žena je 1. kolovoza, a svaka od njih će svakodnevno skrbiti za šest ili više korisnika kojima će pružati pomoć i potporu u obavljanju kućanskih poslova, nabavci namirnica i lijekova, te drugih potrebnih poslova, a za taj posao će primati minimalnu mjesečnu plaću zajamčenu Uredbom Vlade.

U sklopu projekta nabavljeni su bicikli kako bi zaposlene žene brže i lakše došle do korisnika. Putem ovog projekta preko 60 starijih i nemoćnih stanovnika općine Brinje će na pune dvije godine dobiti podršku i pomoć u kući te će im se na taj način barem malo olakšati i ublažiti nepovoljan položaj u kojem se nalaze.

A.M./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!