O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

A P E L: RECIMO NE POŽARIMA

1/1
A P E L:  RECIMO NE POŽARIMA
A P E L:  RECIMO NE POŽARIMA
Objavljeno: 31-07-2018

Pri zahvaćanju površina trave, makije i niskog raslinja požari prouzroče velike materijalne štete na biljnom pokrovu, a kao takvi predstavljaju potencijalnu opasnost za šumska bogatstva, imovinu i ljudske živote. Za gašenje takvih požara potrebno angažiranje značajnih vatrogasnih snaga.

OD 1. LIPNJA DO 30. RUJNA, TE U RAZDOBLJIMA KADA JE NA PODRUČJU LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE PROGLAŠENA VELIKA I VRLO VELIKA OPASNOST OD POŽARA NA OTVORENOM PROSTORU, ZABRANJENO JE SVAKO PALJENJE VATRE I DRVENOG UGLJENA NA OTVORENOM PROSTORU.

Apeliramo na građane da poštuju županijsku Odluku o zabrani paljenja vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru na području Ličko-senjske županije Za nepridržavanje navedene Odluke propisane su novčane kazne koje se prema člancima 12., 13. i 14. kreću od 500 do 10.000 kuna. 

Ukoliko bi zbog nepridržavanja ove Odluke nastale štetne posljedice po život ili imovinu većih razmjera to bi predstavljalo KAZNENA DJELA opisana u čl. 263. i 271. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna zatvora i do 10 godina.

Sve informacije o neovlaštenom paljenju potrebno je prijaviti na telefonski broj 192 i 112 – stoji u apelu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!