O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nikada jača konkurencija u kuhanju lovačkih kotlića

1/3
Nikada jača konkurencija u kuhanju lovačkih kotlića
Nikada jača konkurencija u kuhanju lovačkih kotlićaNikada jača konkurencija u kuhanju lovačkih kotlićaNikada jača konkurencija u kuhanju lovačkih kotlića
Objavljeno: 29-07-2018

OTOČAC – Jučer popodne i sinoć sve se dimilo u gradskom parku, a kako i ne će, ta spremali su se lovački kotlići. A ekipa ove godine na Eko etno Gackoj nikada više. Kako nam veli direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca Mladenka Orešković, pripravljano je čak 28 kotlića, s tim da je jedan bio van konkurencije. A da su se kuhari potrudili, potrudili su se, „strašnom sudu“ na ocjenjivanju nije nimalo bilo lako. Kako su i sami dali da se priopćenje pusti na razglas, jako malo kotlića je bilo niskih ocjena, teško je bilo odlučiti koji su najbolji, o tomu su odlučivale nijanse. A tako to valjda i treba biti, nije to samo tako doći u gradski park, kuhati pa što ispadne.

Na kraju je „strašni sud“ u sastavu Darko Klobučar, predsjednik, Stipica Borić i Dražen Benčić (sve profesionalni kuhari!) odlučio komu koja nagrada. Najbolji lovački kotlić skuhala je ekipa The family, drugi kotlić je od ekipe DR Interijeri (ti su se prijavili za kuhanje doslovno na sam dan natjecanja), a treća nagrada pripala je Ekipi za pojest i popit. Skromne novčane nagrade (u posvemašnjem ograničavanju sredstava, turistička nije mogla izdašnije) dodijelila je i ekipama čestitala hrvatska misica Tea Mlinarić.

Također je Turistička zajednica proglasila i najsimpatičnijeg kuhara, ovaj put je to kuharica iz ekipe Vatrenih Vlatka Burić (gotovo je proročansko bilo naše pitanje u najavi zašto to ne bi to bila i kuharica). Za najuređeniji štand je proglašen onaj Leko d.o.o. iz Zagreba (ribnjak Sinac).

Kako god okreneš, sinoć je pola Otočca mirisalo po gulašu. Pored brojnih natjecateljskih i onih drugih ekipa (Velebitsko utočište za mlade međediće u Kuterevu spremalo je i vegetarijanski gulaš), Lovačka udruga Gacka Otočac pripremila je nekih 500 porcija lovačkog gulaša. Tko god nema nekih posebnih probavnih smetnji, mogao se nasititi. I pićem okrijepiti na dva instalirana šanka.

A pored toga bila je postavljena i „pecana“, vrtjeli su se praščići. Ma bilo je svega, ako bi tko prigovorio, onda taj ima neki drugi problem.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!