O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zora s Oliba razvedrila prvu večer Eko etno Gacke

1/2
Zora s Oliba razvedrila prvu večer Eko etno Gacke
Zora s Oliba razvedrila prvu večer Eko etno GackeZora s Oliba razvedrila prvu večer Eko etno Gacke
Objavljeno: 28-07-2018

OTOČAC - KUU Zora sa otoka Oliba sinoć na Eko-etno sajmu u Otočcu. To je starija grupa (bez uvrede za bilo koga) koja je došla iz SAD-a čuvati običaje svojeg otoka, na čemu im treba skinuti kapu do poda. Inače su Olibljani poznati po tome da ljubomorno čuvaju svoj otok, da olako ne prodaju nekretnine bilo kome, da nisu podlegli turističkoj napasti, da čuvaju svoj govor, svoje običaje i način života. Već i na tomu im velike čestitke. Uz moto „Malo nas je, ali smo junaci“ 20 godina uspješno prenose tradiciju svojih predaka i uspijevaju čuvati tako svoj identitet i njime se ponositi.  

U Otočcu su nastupili prvi puta, premda ih je bilo diljem Lijepe naše i šire. Rekoše da im je bilo lijepo, da su ugodno iznenađeni našim gradom, ljudima i srdačnošću kakvom su dočekani i ispraćeni.

A prije samog večernjeg nastupa trebalo je malo probati, uvježbati se, upjevati grla da bi nastup bio kako valja.

Eto, hvala članovima KUU Zora što odabraše naš grad za svoj izlet i nastup. Ako im je u Gackoj to bio prvi nastup, sumnjamo da će biti i zadnji.

A kako je i red, domaći voditelji kulturo-umjetničkih društava iz Otočca i Lešća su im poželjeli dobrodošlicu i s njima se družili. Lijepo od njih.

M. K.

Foto: V. D.

Podijeli novost na društvenim mrežama!