O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

e-Žalba - radionica u HGK 26. ožujka

1/1
e-Žalba - radionica u HGK 26. ožujka
e-Žalba - radionica u HGK 26. ožujka
Objavljeno: 23-03-2018

ZAGREB - Sektor za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave organizira edukativnu radionicu „Sustav e-Žalba“, koja će biti održana 26. ožujka (ponedjeljak) s početkom u 9.30 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Zagreb.

Cilj radionice je što bolja obaviještenost gospodarskih subjekata o mogućnosti i načinu izjavljivanja e-Žalbe, zbog velikog značaja koji uvođenje elektroničke žalbe ima za gospodarske subjekte koji sudjeluju u postupcima javne nabave.

Počevši od 1. siječnja 2018. godine, Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave moguće je izjaviti žalbu putem međusobno povezanih informatičkih sustava Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske (sustav e-Žalba). Mogućnost izjavljivanja elektroničke žalbe predviđena je ZJN 2016, dok je oblik i način dostave žalbe elektroničkim sredstvima komunikacije detaljnije uređen Pravilnikom o elektroničkoj žalbi u javnoj nabavi („Narodne novine“, broj 101/17.).

Nakon javne objave nadmetanja i dostave ponuda elektroničkim sredstvima komunikacije, elektronička žalba predstavlja daljnji korak do potpune digitalizacije postupka javne nabave.

S obzirom na mogućnost izjavljivanja elektroničke žalbe, i pred Državnom komisijom je izazov i zadatak koji podrazumijeva žalbeni postupak, u cijelosti bez papira.   

Na radionici će izlaganje imati Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK, Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Goran Matešić, predsjednik DKOM-a, Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednika DKOM-a, Ostap Graljuk, voditelj Uredništva multimedijskih izdanja, Narodne novine i Goran Matešić, predsjednik DKOM-a.

HGK/M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!