O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prvi poziv za 2. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane

1/1
Prvi poziv za 2. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
Prvi poziv za 2. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
Objavljeno: 20-03-2018

OTOČAC – 2. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane bit će održan od 13. do 16. studenoga ove godine u Opatiji. Ovaj kongres organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe – SEEN-FSQC.

Potaknuti velikim interesom, kojega je izazvao Prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem, održan u studenom 2017. godine, na kojem je sudjelovalo preko 300 sudionika te 20 gostujućih predavača iz zemlje i svijeta, cilj je organizatora organizirati još veći i edukativniji kongres.

Drugi će se Kongres održati pod visokim pokroviteljstvom nadležnih tijela i institucija, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim veterinarskim institutom, Agronomskim fakultetom te Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković, Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano, Maribor, JZU Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske te drugim eminentnim ustanovama iz zemlje i inozemstva.

Organizatori drže kako je održavanje prvog Kongresa bio tek prvi korak u postizanju zajedničkog cilja – pružanja vjerodostojnih informacija o sigurnosti i kvaliteti hrane kako bi se svim građanima osigurala zdravija budućnost te se nadaju da će 2. Kongres okupiti još veći broj eminentnih stručnjaka, ali i ostalih sudionika koji će potaknuti nove rasprave te ponuditi najnovija saznanja o važnim temama u području sigurnosti i kvalitete hrane.

Z. Šoštar

Podijeli novost na društvenim mrežama!