O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

ZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina rada

1/7
ZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina rada
ZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina radaZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina radaZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina radaZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina radaZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina radaZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina radaZU Kuterevo u Zagrebu proslavila 30 godina rada
Objavljeno: 07-02-2018

ZAGREB - Zavičajna udruga Kuterevo – Zagreb proslavila je u prošlu subotu 30 godina kontinuiranog rada.

I ove godine na tradicionalnoj svečanosti u Lučkom okupili su se Kuterevci koji žive u Zagrebu, ali i znatno dalje diljem Hrvatske, pa i Slovenije, kako bi se sastali s rodbinom i prijateljima koji su došli iz Kutereva ili Otočca.

O činjenici da prije 30 godina nije bilo jednostavno osnovati ovu udrugu jer je bilo „naputaka“ da se Kuterevci pridruže nekoj postojećoj udruzi Ličana, govorio je Tomo Bukovac – Butina, a dio svojih sjećanja podijelio je s brojnim sudionicima Kuterevske večeri u Zagrebu i Ivan Bukovac koji je udrugu vodio čak 22 godine.

Osnovni smisao Zavičajne udruge Kuterevo bio je i nekad i danas je – međusobno povezivanje i druženje članova te očuvanje tradicionalnih običaja mjesta iz kojega su potekli, a dio te tradicijske kulture pjesmom i plesom prikazali su članovi KUD-a Dangubice  – Kuterevo.

U povodu 30. rođendana ZU Kuterevo svim podupirateljima Udruge i drugim zavičajnim društvima koja okupljaju Zagrepčane podrijetlom iz Gacke i Like, te predsjedniku krovne udruge Vila Velebita Nikoli Kostelcu zahvalio je sadašnji predsjednik Robert Rožman, a među dobitnicima zahvalnica za suradnju i medijsku promociju je i Hrvatski radio Otočac.

 

J.J.B.

Foto: arhiv

Podijeli novost na društvenim mrežama!