O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

HE Senj i HE Sklope u integriranom sustavu upravljanja kvalitetom i okolišem HEP-Proizvodnje

1/1
HE Senj i HE Sklope u integriranom sustavu upravljanja kvalitetom i okolišem HEP-Proizvodnje
HE Senj i HE Sklope u integriranom sustavu upravljanja kvalitetom i okolišem HEP-Proizvodnje
Objavljeno: 31-01-2018

ZAGREB - U sjedištu Hrvatske elektroprivrede u Zagrebu jučer je održana dodjela certifikata HEP-Proizvodnji za uvedeni integrirani sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015 te sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2015, koji su potvrđeni od strane certifikacijske kuće TÜV Croatia.

HEP-Proizvodnja je 5. prosinca 2017. godine objedinila sve sustave upravljanja okolišem i kvalitetom u svim svojim proizvodnim pogonima te je uveden i potvrđen jedinstven sustav na razini cijele Proizvodnje, uključujući između ostalih i hidroelektrane Senj i Sklope.

Certificiranim sustavima upravljanja okolišem i kvalitetom HEP-Proizvodnja svrstava se u moderne, okolišno osviještene tvrtke koje na taj način dokazuju svoju usmjerenost na otkrivanje potencijala za poboljšanja i uštede, povećanje kvalitete proizvoda, poboljšanje ugleda u javnosti, smanjenje rizika u poslovanju, povećanje učinkovitosti procesa, smanjenje mogućnosti negativnog utjecaja na okoliš te usklađenost s propisima zaštite okoliša. 

Prednosti uspostave sustava prema ISO normama prepoznate su u HEP-u još 2002. godine kada su započele aktivnosti uvođenja sustava upravljanja okolišem u Termoelektranu-toplanu Zagreb (TE-TO Zagreb), koja je 2005. godine postala i prvi pogon u HEP grupi koji je ishodio certifikat za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001.

S ukupno 35 certificiranih sastavnica, HEP - Proizvodnja je postala najveći sustav upravljanja okolišem i kvalitetom potvrđen od strane TÜV Croatia.

Direktor HEP Proizvodnje Željko Starman čestitao je svim djelatnicima  na zalaganju i trudu u procesu uvođenja spomenutih certifikata.

Prezentaciju o ISO certifikatima održala je voditeljica Tima za uvođenje sustava upravljanja okolišem i kvalitetom Monika Babačić, koja je spomenula kako su prednosti uspostave sustava prema ISO normama prepoznate u HEP-u još 2002. godine kada su započele aktivnosti uvođenja sustava upravljanja okolišem u TE-TO Zagreb. TE-TO Zagreb je ujedno i prvi pogon u HEP grupi koji je 2005. godine ishodio certifikat za sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001.

 

HEP / I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!