O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održano predavanje Porezni aspekt poslovanja OPG-a

1/1
Održano predavanje Porezni aspekt poslovanja OPG-a
Održano predavanje Porezni aspekt poslovanja OPG-a
Objavljeno: 31-01-2018

Jučer je u prepunoj dvorani Kulturno Informativnog Centra u Gospiću održano predavanje „Porezni aspekt poslovanja OPG-a“. Predavanje je održano u okviru projekta „Ruralni animatori“ u suradnji LAG-a LIKA, Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (PU Gospić).

Ivana Starčević, v.d. Voditelja LAG-a LIKA otvorila je predavanje te je prisutne upoznala s ključnim segmentima rada LAG-a LIKA, projektima koji su u tijeku te s Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a LIKA.

Porezni aspekt poslovanja OPG-a predstavila je mr.sc.Miljenka Cutvarić iz Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, urednica savjetnica u časopisu Računovodstvo i financije. Nazočne je upoznala s poreznim statusom poljoprivrednih proizvođača ovisno o njihovom organizacijskom obliku (OPG, obrt, trgovačko društvo), obvezama prijave OPG-a u registar obveznika poreza na dohodak, vođenjem poslovnih knjiga OPG-a, obvezama plaćanja obveznih doprinosa ovisno o poreznom statusu poljoprivrednika, evidencijama o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, obavljanjem turističkih i ugostiteljskih usluga na OPG-u (obveza izdavanja računa, način naplate i fiskalizacija).

Ovo zanimljivo i nadasve korisno predavanje okupilo je oko 140 predstavnika OPG-a, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, studenata i nezaposlenih polaznika edukacije „Ruralni animatori“ te poreznih i računovodstvenih djelatnika s područja LAG-a LIKA.

Za kvalitetno poslovanje poljoprivrednih proizvođača, ali i za prijave na natječaje, iznimno je bitno da su proizvođači pravilno registrirani i da su upoznati sa svojim zakonskim pravima i obvezama stoga vjerujemo kako će održano predavanje dati značajan doprinos daljnjem razvoju njihovog poslovanja, ističu iz LAG-a LIKA.

Martina Jurković

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!