O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Osposobljavanje župana, gradonačelnika i načelnika za civilnu zaštitu

1/1
Osposobljavanje župana, gradonačelnika i načelnika za civilnu zaštitu
Osposobljavanje župana, gradonačelnika i načelnika za civilnu zaštitu
Objavljeno: 28-11-2017

GOSPIĆ – Zakonom o sustavu civilne zaštite načelnik, gradonačelnik i župan dužni su se osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od šest mjeseci od stupanja na dužnost, prema programu osposobljavanja koji provodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Svaka jedinica lokalne i regionalne samouprave izrađuje procjenu rizika na osnovi koje se radi plan zaštite i spašavanja, odnosno djelovanja civilne zaštite.

Osposobljavanja novoizabranih čelnika počelo je u rujnu i ima se dovršiti do prosinca ove godine, a provest će ih službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje - Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja u suradnji s Područnim uredima za zaštitu i spašavanje u svakoj županiji. 

Osposobljavanje za Ličko senjsku županiju bit će održano  30. studenoga ove godine (četvrtak) s početkom u 9 sati u Kulturno informativnom centar Gospić (mala dvorana). Sudionicima će nakon osposobljavanja biti uručene potvrde da su završili Program osposobljavanja čelnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u sustavu civilne zaštite.

J. Živković

Podijeli novost na društvenim mrežama!