O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Udaviše don Anđelka Kaćunka

1/1
Udaviše don Anđelka Kaćunka
Udaviše don Anđelka Kaćunka
Objavljeno: 23-09-2017

OTOČAC – Dugo su nas liječnici i nutricionisti uvjeravali kako je slanina opasna za zdravlje, onaj tko konzumira ovu namirnicu – nije mu duga vijeka. Jer slanina sadrži same svinjske masnoće, a ništa opasnije od toga. Skoro pa su u tu razinu stavljali i sve svinjsko meso, preporuka je bila izbjegavati ga. Onda se nešto odjednom promijenilo, ti isti liječnici i nutricionisti proglasiše da je svinjska mast, a naravno da onda i slanina te svinjsko meso, je jako zdrava namirnica, mnogo zdravija od raznih biljnih ulja za koja su nam tupili da su – samo zdravlje. Na kraju se ispostavilo da je to bila (američka) svjetska manipulacija i velika laž, koja je trajala pola stoljeća, ako ne i dulje, jer je trebalo uprijeti u kola američkoj industriji ulja, a na štetu svinjske masti. Toliko o znanosti i olakomu prihvaćanju bjelosvjetskih trendova u prehrani i zdravom životu.

No, čini se da slanina može i te kako biti opasna. Ideološki opasna! Čovjek ne bi vjerovao, odjednom kada je slanina skinuta s popisa štetnih i opasnih namirnica u prehrani, odjednom je njena opasnost prebačena na polje – ideologije. A tu nema trte-mrte, već pravo pa ideološkim kolcem, ovaj slaninom, po glavi. I jedna od prvih žrtava koji nastrada od slanine je don Anđelko Kaćunko, onaj koji baš ne prijateljuje često sa slaninom na stolu. Objavio je on na svom fejsu, za zlo svoje, neku poredanu slaninu i sir, i – udaviše ga! Za primjer drugima. Već tri dana na može na Facebook, stigla ga bjelosvjetska kazna. Zbog slanine.

I sada kada još netko kaže da slanina ne može naškoditi, može, itekako može, barem u – Hrvatskoj.

Ali, kad je don Anđelko u pitanju, on je poput vode, a voda uvijek nađe svoj put. Ne sumnjamo da će to biti i nakon ove ubojite slanine.

Ili možda slanina nije bila u pitanju? Možda su u pitanju bile ipak svete krave kojima se treba klanjati i častiti ih,  a don Anđelko se na takvih raskrižjima - ne križa. Možda. Ipak voda nađe svoj put – uvijek.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!